Han tar över efter Rödin

Brynäs har utsett en ny lagkapten efter den skadade stjärnan

Foto: Bildbyrån
Lukas Kilström
HOCKEY

Anton Rödin är med största sannolikhet borta resten av säsongen.

Och det blir Lukas Kilström, 25, som tar över kaptensrollen efter stjärnforwarden.

– Klart det blir lite speciellt, men jag försöker inte tänka så mycket på det, säger Kilström.

Foto: TT
Rödin är lagkapten i Brynäs.

Brynäs drabbades av ett dråpslag i går, då stjärnforwarden Anton Rödin skar av en sena vid knäet. Brynäs tappar inte bara sin poängkung utan också sin lagkapten.

Nu är det klart att jämnårige Lukas Kilström tar över C:et på bröstet efter 25-årige Rödin. Kilström har varit assisterande kapten under säsongen och får nu uppdraget som kapten under resterande del av säsongen.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Vi har så många ledare i laget och vem som har C på bröstet spelar inte så stor roll. Jag ska vara exakt som jag varit tidigare så får vi jobba utifrån det, säger Kilström.

”Sjukt jobbigt”

Skadan på Rödin kom som en chock för övriga lagkamrater:

– Sjukt jobbigt. Man kan inte säga något annat än att Anton har varit vår bästa spelare, och kanske hela seriens bästa spelare. Det är skitsurt för oss. Samtidigt är vi ett kollektiv, ett lag. Nu får andra steppa upp.

När det gäller Rödins poäng hoppas Kilström att många spelare tillsammans kan kliva fram och höja sig.

– En spelare kan inte axla Antons roll utan alla måste höja sig någon procent till. Vi har spelat lite knackigt på sistone, kanske inte varit det lag vi var under hösten. Alla måste spotta upp sig och någon får ta en lite större roll.

ARTIKELN HANDLAR OM