Brynäs vann mot ett 'oengagerat' Luleå

Luleåtränaren: "Icke godkänt. Gick inte att känna igen laget"

1 av 2
HOCKEY

Två lag med helt olika formkurvor.

Då knäckte Brynäs Luleå på hemmaisen.

– Vi spelade med mycket press efter att ha förlorat fyra raka. Det är lätt att man blir ängslig då. Men vi gör en heroisk insats, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Det var två lag med helt olika formkurvor som möttes i Gavlerinken ikväll.

Luleå hade fem raka vinster inför mötet – Brynäs fyra förluster.

Men det var Brynäs som kom ut som det betydligt piggare laget och man tog också ledningen i den första perioden genom Nick Johnson.

Luleåtränaren Joakim Fagervall var upprörd.

"Riktigt, riktigt dåligt"

– Vi gör en riktigt, riktigt dålig förstaperiod. Som tur var fick vi med oss några utvisningar som fick stopp på blödningen, säger han i C More.

Efter matchen utvecklar han:

– Vi gör en väldigt svag insats. Redan från start var den icke godkänd. Vi är inte där i jobb och fokus helt plöstligt. Det gick inte att känna igen laget idag. Det finns en anledning till det så klart och det får vi analysera, säger tränaren.

När Anton Hedman fick sätta sig i utvisningsbåset för sina 16:e utvisningsminuter i matchen, kom också 2-0 i början av den andra perioden av Oskar Lindblom.

Trots det svajiga spelet lyckade Luleå reducera och hålla spänning i matchen med en reducering.

– Vi åker inte skridskor, det är våra misstag som sänker oss just nu. Kanske är det resan hit som sitter i benen, kanske något mentalt, sa målskytten Jacob Micflikier.

C Mores expert Arto Blomsten kände inte alls igen tabelltrean.

"Ser oengagerat ut"

– Ett väldigt trögfotat Luleå. Det ser oengagerat ut, vilket är märkligt med tanke på hur bra de spelat på sistone, säger han.

Även om Luleå ryckte upp sig i den tredje perioden slutade det med en, för Brynäs, efterlängtad seger. Efter de senaste tidens tunga resultat hade laget fallit ner till en åttondeplats i tabellen. Ikväll gick Gävlelaget om Växjö, och är nu bara poängen bakom Djurgården på rätt sida slutspelsstrecket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF