Brynäs skrällköp – från serieledaren

”Kommer hit med syre och energi”

Foto: TT
Terry Broadhurst (mitten) kommer från Skellefteå.
HOCKEY

Lovad mer speltid i Skellefteå.

Timmar senare blev Terry Broadhurst klar för Brynäs.

– Det känns som en bra lösning, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Han har fått sparsamt med speltid i Skellefteå men tidigare under onsdagen gick tränaren Hans Wallson ut och slog fast att Terry Broadhurst är ”en viktig spelare”.

– Terry är en kille vi behöver i laget, det är inget att snacka om. Vi jobbar hårt med att hjälpa honom samtidigt som han själv jobbar hårt, så han kommer köpa sig fler minuter här framöver, det är det inget snack om, sa Wallson till Norran.

”Bra lösning”

Ett par timmar senare presenterades den 27-årige forwarden – av Brynäs. Gävle-klubben meddelar på sin hemsida att värvningen blivit möjlig tack vare supportrarnas insamling.

– Det känns som en väldigt bra lösning för oss. Vi hoppas på att Terry kommer med syre och energi till ett lag där han kanske får lite mera speltid och utrymme än han fått i sin tidigare klubb, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Debut mot HV 71

Broadhurst gjorde 13 poäng (6+7) under sin tid i Skellefteå.

– Terry kommer att ansluta till laget i början på nästa vecka, och får då chansen till en veckas träning med oss under uppehållet. Vi hoppas att han ska vara spelklar till den 16 februari då vi spelar på bortaplan mot HV 71, säger Stefan Bengtzén.