Straffades med böter efter domarattacken – nu betalar klubben

Brynäs betalar de 25 000 kronor som Ponthus Westerholm straffades med

HOCKEY

Ponthus Westerholm, 24, straffades med 25 000 kronor för domarattacken mot Morgan Johansson.

Nu kliver Brynäs in och betalar böterna.

– Han har varit nog ångerfull och har också blivit uthängd i tidningar och även på sociala medier, säger klubbdirektör Johan Stark.

Sportbladet berättade tidigare i dag att Ponthus Westerholm straffas med 25 000 i böter för sina uttalanden mot domaren Morgan Johansson.

Men bötesbeloppet från SHL:s disciplinråd går till Brynäs, som inte tänker kräva att Westerholm betalar de 25 000 kronorna.

– Det är Brynäs IF som har fått boten. Vi skulle i vår tur kunna bötfälla Ponthus men det gör vi inte i det här läget. Vi konstaterar att det var en ung kille som var väldigt frustrerade efter matchen, mycket känslor och så vidare, säger Johan Stark.

Tydliga med att det inte är okej

Varför låter ni inte spelaren betala böterna?

– Han har varit nog ångerfull och har också blivit uthängd i tidningar och även på sociala medier. Han har fått sig en näsbränna. Vi tar den här boten, men det får inte komma fler om man säger så. Vi har varit jäkligt tydliga inför Ponthus att det han sa inte var okej, han gick över gränsen. Själva uttalandet står vi som förening inte bakom. Det var några för hårda ord och framför allt mot en namngiven domare.

Att överklaga disciplinrådets dom till högre instans är inte aktuellt, enligt Stark:

– Vi accepterar domen och har haft två enskilda samtal med Ponthus om att det här inte får hända igen. Om det nu var en felaktig utvisning är det vår tränare eller sportchef som får ta den diskussionen med domarna under ordnade former, säger Stark.