Dif:s guldmakare vill in i hockeyn

– Har löpande kontakt.

HOCKEY

Djurgården fotbolls investeringsbolag, DFAB, vill bredda sin verksamhet.

Nu byter bolaget namn till Djurgården Invest AB och öppnar för investeringar även till klubbens elitserielag i ishockey.

– Vi har löpande kontakt, säger ordföranden Tommy Jacobsson till Sportbladet.

Bosse Lundquist och Tommy Jacobsson tar fram plånböckerna igen.

DFAB gjorde en nystart i april när gamla gulduon Tommy Jacobsson och Bosse Lundquist, männen bakom värvningarna av Kim Källström och Andreas Isaksson, tog steget in i styrelsen. Nu vill bolaget bredda sin verksamhet och även göra investeringar utanför fotbollen.

– Vi håller på att se till så vi får möjlighet att göra det om någon vill ha hjälp och vi tycker att det är en bra investering, säger Tommy Jacobsson.

Planering för framtiden

Bolaget har kallat till en extra bolagsstämma i höst för att först och främst få till ett namnbyte. Gamla Djurgården Fotboll AB ska skrotas när verksamheten nu ska sträcka sig utanför fotbollen.

– Det är en planering för framtiden. Vi heter ju fotboll fortfarande och då är det ingen annan som tänker på oss.

Efter det ska DFAB inleda mer seriösa diskussioner med övriga Djurgårdsföreningar, bland annat klubbens elitserielag i ishockey.

– Vi har inte haft några diskussioner ännu men är öppna för det. Det är fortfarande väldigt tidigt men vi har löpande kontakt med flera föreningar inom Djurgården, däribland hockeyn.

Hur ser du på möjligheterna inom hockeyn?

– Just nu är det en ganska teoretisk fråga, det finns ju en ägare där redan. Jag kan för lite om det än så länge.