Bilderna som får Dif att rasa

Upprörda efter Modos mål: ”Näslund stör vår målvakt”

i målgården Matchvideon visar att Markus Näslund är inne i målgården vid 1–1 – men han stör inte målvakten, menar domaren.
HOCKEY

Först dömde Nicklas Johansson bort Andreas Molinders mål.

Men efter protester från Modo och konferererande med de assisterande domarna godkände han målet.

Nu rasar Djurgårdens ledare.

– Solklart att det inte ska vara mål, säger sportchef Jan Järlefelt.

Montén.

Tolv minuter in i den första perioden sköt Per Svartvadet en puck från blålinjen, som Andreas Molinder styrde in förbi Stefan Ridderwall i Djurgårdens mål. När pucken gick in var domaren Nicklas Johansson säker på sin sak. Han gjorde wash-out och signalerade för offside i målgården. Men efter stora protester från Modos spelare, och ett samtal med sina assisterande domare, ändrade Johansson domslut och 1–1-målet godkändes.

Anledningen: Han trodde först att Markus Näslund gjort mål.

– Jag har pratat med Nicklas och han ”washar” först bort målet för att han tror att Näslund styr in pucken. Men när Nicklas därefter pratar med linjemännen får han veta att en annan Modospelare styr in pucken. Han ser att Näslund är i målgården, men anser att Näslund inte påverkar eller stör målvakten, säger domarchefen Lars-Johan Ryhed.

”Helt galen”

Bilden som Sportbladet visar här ovan talar ett annorlunda språk. Där ser det ut som att Näslund är inne i målgården och slår Stefan Ridderwall på benskydden.

– Jag har inte sett det, men vår videocoach som satt där uppe och kollade var helt galen efter första och tycker att det var offside i målgården, säger tränare Tomas Montén och får medhåll av sportchef Jan Järlefelt:

– För mig är det solklart att det inte ska vara mål. Modos spelare är inne i mål-gården och stör vår målvakt.

Näslund är övertygad om att målet var korrekt.

– Inte vet jag, kanske en tåspets är inne i målgården, det har inte jag koll på. Men det tycker inte jag påverkar målvakten, han kunde ju röra sig fritt, säger han.

På bilden ser det ut som att du är på honom med din klubba ...

– Nej, det vet jag inte om jag var.

Målvakten: Målet ok

Den andra huvudpersonen, Stefan Ridderwall, ger ett något oväntat svar.

– Jag måste hålla med domaren. Jag tycker inte att han stör mig, jag märker inte ens att han är där inne. Och jag protesterade inte när han dömde mål.

ARTIKELN HANDLAR OM