Nära ögat, Ridderwall

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Stefan Ridderwall storspelade i mål när Djurgården bortaslog Rögle. Men det blev en match som kunde slutat mycket illa för djurgårdsmålvakten.

– Jag räddar med armbågen sen får jag vår back David Printz klubba i halsen ganska rejält. Det blev strul med att andas ett tag, säger Ridderwall.

Foto: Bildbyrån
Ridderwall.

Få i publiken uppfattade de dramatiska minuterna efter Ridderwalls reflexräddning i tredje perioden. Djurgården vände spelet och kvar i mål stod Stefan och kippade efter andan.

– Det tog några minuter men sen gick det över.

Ridderwalls räddningar var en stor del i Djurgårdens seger men när Rögle hade sina många power playlägen hade Stefan nästan som minst att göra.

– Egentligen spelar vi bäst försvarsspel i fyra mot fem. Det får vi tar med oss härifrån. Det blir några skott men det känns som om vi hade koll på dem. Det var ganska fri sikt för mig.

Stark defensiv

Rögle spelade upp sig och pressade intensivt för att kvittera ända in i slutsekunderna men totalt sett var det Djurgårdens match med en stark defensiv som främsta vapen.

– Sådär. Vi gör en okej match men inte mer. Känns som om vi kom in i deras känslomässiga spel. De vill dra på med publikens hjälp och vi försöker haka på det. Vi kunde hållit oss lite kyligare.

Efter segern ligger Djurgården nu på tredje plats i tabellen.

– Vi hade lika gärna kunnat få med oss sex poäng från matcherna mot Linköping och HV, men vi är där vi ska vara. Med däruppe. Det känns bra, säger Stefan Ridderwall.

ARTIKELN HANDLAR OM