Wesslau hoppas på spel i nästa final

HOCKEY

Gustaf Wesslau stoppades från spel i den andra finalen.

Till den tredje siktar Djurgårdsstjärnan på att vara tillbaka.

– Jag hoppas jag är "fit for fight" då, sade han.

Beslutet att Wesslau skulle vila i lördagens andra final, HV-seger med 4–3 efter förlängning, togs i fredags kväll. Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson stoppade Wesslau, som stod över träningen i fredags.

– Jag ville spela, men samtidigt hade jag inte varit på is. Nu ska jag träna i morgon (läs söndag), sade Wesslau, slutspelets bäste målvakt med en räddningsprocent på 94,70.

Ersättaren Stefan Ridderwall fick en mardrömsstart med två insläppta mål på drygt fem minuter.

– Det kändes naturligtvis inte bra. Första gick under armhålan och den ska jag inte släppa in, sade Ridderwall som gjorde sin första match från start i slutspelet.

De sju minuter han fick i slutet av den första finalen var inte mycket att luta sig mot. Ridderwall släppte också in en styrning fram till 0–2 där han inte kunde göra mycket.

– Det är inte så kul förstås. Samtidigt är det ingen omöjlighet att vända 0–2. Det var bara att komma igen och sedan tyckte jag att både jag och laget gjorde det bra, sade han.

Trots att laget hämtade upp 1–3 till 3–3 blev det ändå förlust i förlängning. På måndag kan Ridderwall, som räddade 34 av 37 skott, vara tillbaka på bänken.

– Jag vet inte hur det är med Wesslau, men jag måste förbereda mig på att spela. Är han skadad så är det jag som är förstavalet.

TT