Han ville få chansen

Wesslau irriterad på att han inte fick testa knäet

HOCKEY

JÖNKÖPING. Succémålvakten Gustaf Wesslau stoppades från att spela i går.

Beslutet togs redan i fredags kväll och lagledningen vägrade att låta Wesslau testa sitt onda knä på matchdagen.

– Eftersom jag inte var med på värmningen är det svårt att avgöra om jag är frisk eller ­inte, säger Gustaf Wesslau.

Stoppades Djurgårdens succémålvakt Gustaf Wesslau stoppades från spel i?går utan att ens ha fått testa sitt onda knä. FOTO: JIMMY WIXTRÖM

HV 71 slog Djurgården i går med 4–3, sista målet i sudden death.

Succémålvakten Gustaf Wesslau, som utgick efter 48 minuter i torsdags, spelade inte matchen. Han satt på Scandic Elmia och såg matchen på tv med lagkamraterna Andreas Holmqvist och Mikael Holmqvist.

”Hade hoppats få spela”

Wesslaus ersättare Stefan Ridderwall gjorde ingen dålig match. Men HV 71:s första mål borde han ha tagit och med facit i hand blev det målet matchavgörande.

– Visst pirrade det till lite när jag förstod att jag skulle stå. Men ju närmare match vi kom så blev alltsom normalt. HV 71:s första mål borde jag ha tagit. Den gick in under armhålan och där ska jag inte släppa in några puckar, säger Ridderwall.

Samtidigt som målen trillade in bakom Ridderwall satt succémålvakten Gustaf Wesslau och grämde sig över att han inte fick spela.

Och han ville spela.

Och han tyckte att han var frisk nog att spela.

Wesslaus stoppades nämligen från att vara med på den sedvanliga matchvärmningen i går förmiddag i Kinnarps Arena och det irriterade honom.

– Jag hade hoppats på att spela. Men eftersom jag inte var på is är det svårt att avgöra om jag är frisk eller inte, säger succémålvakten.

Bestämde sig i fredags

Han vill inte säga det rakt ut, men mellan raderna går det att utläsa att han är missnöjd med vilka grunder som tränarna Hardy Nilsson, Jonas Forsberg, Mikael Johansson och Tomas Montén samt läkaren Bengt Gustavsson avgjort målvaktsfrågan.

Enligt uppgift bestämde sig lagledningen redan på fredagskvällen att Wesslau inte skulle stå och brydde sig inte om att testa Wesslau på matchdagen.

”Hade hoppats få spela”

Rädslan för att sträckningen ska förvärras blev för stor hos coacherna. Men att bänka Wesslau kan ha varit ett misstag och med Wesslau i målet kunde det i dag varit 2–0 i matcher till Djurgården.

– Jag hade hoppats på att få ­spela, säger Wesslau.

I?morgon är det dags för den ­tredje SM-finalen mellan Djurgården och HV?71.

Då hoppas Gustaf Wesslau att han får chansen i målet – igen.

Fram till dess så håller han igång det skadade högra benet och får ­laser, så att sträckningen läker samman och att musklerna blir så starka att Wesslau inte riskerar att få hela säsongen förstörd

FAKTA

Turerna kring Wesslaus skada

Torsdag

21.15 Gustaf Wesslau lämnar isen på Hovet i den första SM-finalen och byter ut sig själv. Stefan Ridderwall hoppar in i kassen.

21.45 Wesslau och Djurgården vill inte uttala sig om skadan och meddelar lite kort att ”Wesslau står i nästa match”. Troligtvis är det en sträckning på baksidan av låret som stör målvakten.

Fredag

12.00 Wesslau är inte med på Djurgårdens träning på Hovet. Försiktighetsåtgärd, låter Djurgården hälsa.

18.00 Sportbladet träffar Gustaf Wesslau på spelarhotellet i Jönköping. Han berättar då att han räknar med att spela den andra SM-finalen.

Lördag

10.10 Wesslau var inte med på matchvärmningen och berättar för Sportbladet att han inte får spela i den andra finalen.

19.00 Hardy säger på presskonferensen att de beslutade att låta Ridderwall spela redan på fredagskvällen.

19.10 HV har slagit Djurgården med 4–3. Wesslau är besviken över att han inte fick stå.