”Det borde gå att lösa med voltaren”

Wesslau spelar på smärtstillande i morgon

HOCKEY

Knäskadan ska inte stoppa Gustaf Wesslau.

Djurgårdens målvakt tar smärtstillande tabletter för att kunna spela i morgon.

– Det sitter nog mer i hjärnan, att man blir lite feg när det gör ont. Men det borde gå att lösa med lite tabletter som voltaren, säger han.

I gång igen Gustaf Wesslau var tillbaka på is igen när Djurgården tränade i Globen. FOTO: GUSTAV GRÄLL

Gustaf Wesslau ville spela redan i gårdagens match i Jönköping, men stoppades av klubben.

– Coacherna är anställda för att ta beslut tillsammans med läkarna. De gjorde sitt jobb bara. Jag vill alltid spela, det var lite bittert att inte få lira i en SM-final, säger han efter söndagens träning där han såg ut att köra för fullt.

”Sitter mer i hjärnan”

– Det kändes bra. Visst, det var i några lägen som jag hade hoppats att det skulle kännas bättre, men det borde inte vara några problem att lösa det där.

– Det drar lite i vissa lägen, men det är inget som kommer att gå sönder. Det sitter nog mer i hjärnan, att man blir lite feg när det gör ont. Men det borde gå att lösa med lite tabletter som voltaren. Med lite piller ska det nog gå bra.

– Doktorn förklarade det bra för mig, att slår man sig själv på tummen tio gånger så gör det bara ondare och ondare. Men det är inget som går sönder.

Tror du att du spelar i morgon?

– Ja, jag hoppas det.

Det har mörkats om skadan. Hur ligger det egentligen till?

– Det är någon översträckning i knät. Vad det betyder vet jag inte riktigt, men jag kan inte ha benet helt rakt. Benet försvarar sig och åker tillbaka till böjt läge.

”Som en gryta”

Wesslau tror att den höga värmen på Hovet var en bidragande orsak till att han skadade sig efter kollisionen med Martin Thörnberg.

– Jag var trött under matchen i torsdags och när jag dessutom fick en smäll så reagerade kroppen. Det blev lite kramper.

Därför ser han det som en fördel att måndagens match spelas i Globen.

– Hovet är som en gryta. I Globen är det mer luft, bättre ventilation och högre i tak.

Även backen Andreas Holmqvist fanns med på dagens träning. Det uppges att han missade gårdagens match på grund av en lårkaka, men att han ska kunna spela i morgon.