Poängkungen kan stanna i Djurgården

HOCKEY

Poängkungen Marcus Nilson, 32, gör succé sedan han återvände till Djurgården.

Nu flaggar stjärnan för att han stannar.

– Jag trivs alltid som bäst i Djurgården, säger han.

Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM
Marcus Nilson.

Efter tre säsonger i Calgary Flames hamnade forwarden Marcus Nilson inför förra säsongen i ryska Jaroslavl.

Men där hade han stora skadebekymmer och bänkades.

– Det har varit en jävligt tung och jobbig säsong, både mentalt och fysiskt. Jag har varit kass. Jag har haft mycket skador och då är det svårt att göra sig själv rättvisa. Just nu känns kroppen sådär, så det är nästan lika bra att jag sitter där jag sitter, sa han till Sportbladet i mars förra året.

61 poäng hittills

Men Nilson kom trots det med till VM och gjorde succé. Därefter har det bara rullat på.

Den här säsongen vann han solklart Djurgårdens interna poängliga i grundserien med 51 poäng (24+27) på 53 matcher och i slutspelet har det blivit 10 poäng (4+6) på 12 matcher.

– Jag har aldrig tvivlat på mig själv. Jag tycker själv att jag är så bra att jag ska göra ett bra VM och jag betyder mycket för laget även om jag inte producerar. Sedan är det inte alltid det funkar ändå. Men det är bara att köra, säger han.

Vad har hänt med dig den här säsongen?

– Det har inte hänt någonting. Jag tror inte att man utvecklas så mycket när man är 32. Men jag har fått chansen att spela. Jag har alltid glädje när jag spelar hockey, men ibland går det tungt. Men så är det, det kan inte alltid gå uppåt.

”Skitkul i Ryssland”

Och trots att det spelmässigt gick tungt i Jaroslavl ser Nilson tillbaka positivt på Rysslands-sejouren.

– Helt ärligt var det skitkul i Ryssland, jag trivdes faktiskt jäkligt bra där. Det var så många andra grejer man fick som människa av att vara där. Det var skithäftigt.

Spelar du i Djurgården nästa säsong?

– Alla har frågat det där i ett halvår. Det blir samma svar, jag har ingen aning. Men jag trivs alltid som bäst i Djurgården.

VM-spel?

– Om Bengan vill ha med mig i VM ska det bli jäkligt kul.