”Fick den berömda utskällningen”

Hardys hårtork tände Djurgården

HOCKEY

JÖNKÖPING. Djurgården var fullständigt utspelat i första perioden.

Sedan vaknade laget – efter en utskällning av Hardy Nilsson.

– Vi fick den berömda utskällningen. Sedan gick vi ut och vände matchen, säger Jacob Josefson.

HV trampade gasen i botten från start och pressade tillbaka ett Djurgården som verkade kvar i omklädningsrummet.

Att det bara stod 1–0 till HV efter en period ska stockholmarna vara nöjda med.

”Vår absolut sämsta period”

– Vi gjorde vår absolut sämsta period i den första perioden och jag kan inte bedöma om HV var jättebra, jag vet bara att vi inte deltog, säger Hardy Nilsson.

– Vi satt kvar i bussen, vi var inte med, medger Jacob Josefson.

I pausen mellan första och andra tog Hardy fram en hårtork likt Sir Alex Ferguson och gav sina spelare en rejäl uppläxning.

Djurgården kom sedan ut som ett nytt lag och arbetade sig tillbaka in i matchen.

– Vi blev helt överkörda i första perioden, men vi snackade i pausen om att vi måste skärpa till oss. Vi har högt i tak i omklädningsrum och kan ställa krav på varandra, säger målvakten Gustaf Wesslau.

”Slumpen avgjorde”

– Vi fick den berömda utskällningen. Vi startade matchen riktigt dåligt, men arbetade oss in på ett bra sätt och kunde ha avgjort redan i tredje, säger Jacob Josefson.

Avgörandet kom i sudden death, med bara sex sekunder kvar av den första förlängningsperioden. Josefson arbetade fram pucken till Marcus Nilson som serverade Marcus Krüger öppet mål.

– Vi kände verkligen att det var vår tur. Vi startade matchen riktigt dåligt, men arbetade oss in på ett bra sätt, säger Josefson.

– En skön seger, vi jobbade oss in i matchen. I förlängningen hade vi problem med att HV fick långa anfall på oss. Men slumpen avgör och den var på vår sida i dag, säger Hardy Nilsson.