Djurgården laddar upp med fotboll

Josefson bäst med bollen

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Djurgården laddar för finalmatch fem.
HOCKEY

JÖNKÖPING. Här laddar Djurgården upp inför kvällens rysare – med fotboll.

Vem som vann?

– Jag får utnämna mig själv till champ, säger Jacob Josefson och skrattar.

Att hockeyspelare laddar upp genom att trixa med en fotboll är inget ovanligt, men det såg lite lustigt ut när Jacob Josefson, Tim Eriksson, Daniel Brodin, Christian Eklund, Patrick Cehlin och Alexander Deilert smög ut i den helt nedsläckta träningsarenan i anslutning till Kinnarps Arena.

– Det är olika hur man laddar. Vissa tycker att det är skönt att ta en promenad, andra vill åka av sig på isen. Men jag gillar att spela fotboll innan jag går ut på isen, säger Jacob Josefson.

– Jag spelade på ganska hög nivå i Brommapojkarna tills jag var 13 år. Men det hann aldrig bli så seriöst eftersom jag tyckte att hockey var roligare.

”Jag är champ”

Det var flera olika vinnare i trixningtävlingen.

– Det var ingen bra ring i dag, men jag får nog utnämna mig själv till champ, säger Jacob Josefson och utser vem i laget som är sämst på fotboll.

– Brodin är lägst rankad i systemet. Men annars har vi ett gäng som är ganska bra, det är dagsformen som får avgöra.

Hur känns kroppen inför kvällen?

– Mycket bra. Jag fick sova ut i morse och käkade en bra frukost. Det är alltid lättare att somna efter en seger.

Följande av Djurgårdens spelare fanns med på isvärmningen: Nichlas Falk, Tim Eriksson, Jacob Josefson, Marcus Krüger, Andreas Engqvist, Nicklas Danielsson, Christian Eklund, Alexander Deilert, David Printz, Andreas Holmqvist, Oscar Eklund, Daniel Brodin, Patrick Cehlin, Gustaf Wesslau och Stefan Ridderwall.