Himmel och helvete för Ottosson

”Det är kontraster”

HOCKEY

Ett tag var han den stora Djurgårdshjälten.

Men kvällen slutade i moll för Kristoffer Ottosson.

– Det känns lite som att allt vi har gjort är förgäves, säger han.

Foto: SCANPIX

Att det svänger snabbt är en sliten klyscha i idrottens värld. Men det är så det är.

Fråga bara Kristoffer Ottosson.

”En fantastisk känsla”

16.05 in i den tredje perioden kvitterade han, och såg till att matchen gick till förlängning. Då var han förmodligen Hovets mest älskade spelare.

– En fantastisk känsla att få kvittera här med den här atmosfären. Verkligen en kontrast att få uppleva det mot att vi förlorar i sudden. Verkligen en skillnad, säger han till Sportbladet.

Men trots förlusten kunde han även efter matchen känna att målet var det skönaste han någonsin gjort.

– Känslomässigt är det det. Att vi kämpar och ligger på. Att vi har en publik som manar på. Sedan att man själv får göra målet också, det blir som en fantastisk boost alltså, säger han.

Går miste om glädjen

Men det råder ändå ingen tvekan om att det var besvikelse som är de dominerande känslorna när han efter matchen sitter i omklädningsrummet.

– Man går miste om allt det roliga efteråt. Vi har ju gjort samma jobb i HV, men de tjoar och tjimmar i omklädningsrummet, och vi går runt och deppar här. Vi går miste om glädjen, säger han.

Vad är känslorna när de gör det avgörande målet?

– Lite overkligt. Det tar ju bara slut där, och det finns inget att göra åt det. Och allt vi har gjort är... Inte förgäves, men alltså... Det blir som den känslan.