Men alla hyllade förlorarna i Dif

”Värda ett guld”

Foto: JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

Samtidigt som HV-spelarna firade sitt SM-guld ekade fortfarande Djurgårdssångerna på Hovet.

Trots förlusten stod publiken upp och hyllade sitt hemmalag.

– På ett sätt hade de kunnat dela ut två guldmedaljer för det andra laget är lika mycket värda det, säger HV-målvakten Stefan Liv till Kanal 5.

Djurgården förlorade sin fjärde förlängning på sex matcher. Trots det hyllades spelarna stort av ett fullsatt Hovet. När Teemu Laine satte det avgörande målet fortsatte ändå publiken på Hovet att sjunga.

– Hela säsongen har fansen varit fantastiska, det är svårt att beskriva känslan att spela inför den här publiken. Jag får rysningar varje hemmamatch, säger Marcus Ragnarsson till Kanal 5.

– De har stöttat oss hela säsong. Det är deras förtjänst att vi har nått så här långt. Vi har dem att tacka för mycket, säger Jimmie Ölvestad till Sportbladet, och får medhåll av Gustaf Wesslau.

– De har varit fantastiska hela året. Det är helt underbart. Du ser: De stannar och sjunger trots att vi förlorar den här matchen.

Även HV-målvakten Stefan Liv tog sig tid att hylla förlorarna mitt i segeryran.

”Viktigt för svensk hockey”

– På ett sätt hade de kunnat dela ut två guldmedaljer för det andra laget är lika mycket värda det, säger HV-målvakten Stefan Liv till Kanal 5.

Djurgårdens framgång har lyft hockeyintresset i Stockholm och stämningen under finalserien har gång efter annan hyllats.

– Det hade varit roligt att vinna. Kanske var det här den sista chansen, säger 38-åringen Ragnarsson.

– Det här är viktigt men det finns viktigare saker. Det här var viktigt för svensk hockey.