HV vågade inte fira

”Man var lite rädd för att få något i huvudet”

HOCKEY

Djurgårdens publik stannade kvar kvar och hyllade sitt lag efter finalförlusten.

Men några skämde ut sig och skrek könsord mot HV:s lagkapten Johan Davidsson när han intervjuades av Kanal 5 efter matchen.

– Det var lite stelt där ute på isen, man var lite rädd för att få något i huvudet. Vi ska hem och fira med fansen, det är de som har ställt upp hela säsongen, säger Martin Thörnberg.

Thörnberg. FOTO: BILDBYRÅN

Efter allt trubbel som har varit på läktarna under SM-finalerna befarade man att det skulle kunna bli kaosscener om Djurgården förlorade i kväll.

Efter att Teemu Laine skickat in avgörandet i sudden death var besvikelsen självklart stor – men många av Djurgårdens fans stannade kvar länge och hyllade sitt lag, en vacker gest.

Desto tråkigare var det att en del av publiken buade när HV fick ta emot SM-bucklan. Precis när Johan Davidsson lyfte pokalen startade Djurgårdsklacken ramsan ”En jävla massa bönder”.

– Nu får vi nog passa oss lite så det inte kommer något, säger HV-målvakten Stefan Liv, när Sportbladet intervjuar Stefan Liv strax efter att han fått ta emot SM-guldet.

”Kom in en del mynt”

Dessutom kunde man i Kanal 5:s direktsända guldintervju med HV:s lagkapten Johan Davidsson höra hur publiken skrek könsord.

– Det var mycket bättre stämning på läktarna i dag än innan, jag är imponerad. Men när vi vann kom det in en del mynt, säger Martin Thörnberg till Kanal 5.

HV vågade inte riktigt fira på isen utan sparar det tills man kommer hem till Jönköping.

– Vi väntar tills vi kommer hem till fansen. Det var lite stelt där ute på isen, man var lite rädd för att få något i huvudet. Vi ska hem och fira med fansen, det är de som har ställt upp hela säsongen, säger Thörnberg.