Kan förlora båda succémålvakterna

Stefan Ridderwall förhandlar med New York Islanders

Foto: Bildbyrån
Gustaf Wesslau och Stefan Ridderwall.
HOCKEY

Årets succélag i svensk hockey ser ut att drabbas av en hård målvaktssmäll.

Gustaf Wesslau är mycket nära en övergång till Columbus och nu bekräftar Stefan Ridderwall att han förhandlar med New York Islanders.

– Självklart är det svårt att tacka nej, säger 22-åringen till Sportbladet.

Sportbladet har tidigare skrivit om Gustaf Wesslaus övergång till Columbus som enligt en källa är ”99 procent klar”. Nu är även reservmålvakten Stefan Ridderwall på väg att lämnade Djurgården.

– Vi har börjat förhandla med New York Islanders. Det är självklart svårt att tacka nej till, säger 22-åringen.

Kan börja i AHL

NHL-klubben har redan i dag en stark målvaktsbesättning med Rick DiPietro, Martin Biron och Dwayne Roloson. Men Ridderwall säger att han inte är främmande till att börja i farmarligan AHL.

– De har väldigt etablerade målvakter så det blir svårt att flytta på dem första året. Men jag har ingenting emot att spela i AHL utan kommer att se till vad jag tycker är bäst för min egen utveckling. Om det är läge att dra eller om det kan vara bra att stanna ett år till. Nu letar jag efter magkänslan.

”NHL är drömmen”

– NHL är alltid drömmen. Sedan får man se vad som är bästa vägen dit. Om det är via AHL eller elitserien. Men självklart skulle jag sakna Djurgården om det blir så.

Om Ridderwall väljer spel i Nordamerika ser Djurgården ut att förlora båda sina målvakter från årets finallag.

– Vi kan ju inte spela utan målvakter. Men det är som det är i hockeyvärlden. Om det blir så får vi helt enkelt skaffa något nytt, säger coachen Hardy Nilsson.