Stjärnan skadad – under barnkalas

Drog kniv rakt igenom handen

HOCKEY

Här är ytterligare ett bidrag till samlingen ”bisarra skador”.

Djurgårdens ishockeyspelare Andreas Holmqvist skulle dela på några frysta laxburgare när han slant och drog kniven rakt igenom sin egen hand.

– Vi hade barnkalas så barnen blev lite skraja. Men det var bara en kniv som tittade ut på andra sidan, säger Holmqvist.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Andreas Holmqvist.

Djurgårdsspelarna har semester och Andreas Holmqvist familj skulle ordna barnkalas hemma i solen. 28-åringen var själv grillmästare och skulle dela på några frysta laxburgare när olyckan var framme.

”Jag var väldigt lugn”

Holmqvist slant och drog kniven rakt igenom sin högerhand.

– Barnen blev lite skraja när de såg att det blödde och så. Men jag var väldigt lugn. Det var bara en kniv som tittade ut på andra sidan, säger 28-åringen.

Backen kördes med ambulans till sjukhus där läkarna konstaterade att Holmqvist haft tur. Inga nerver var skadade trots det sex centimeter stora jacket.

Hade tur

– Man vet hur det kan gå så det har ändå gått bra. Det är okej och känns bra. Vi har ändå semester nu så jag ska inte göra så mycket.

Skadan ska inte påverka djurgårdarens uppladdning inför den kommande elitseriesäsongen.

FAKTA

Andra märkliga idrottsskador:

1997: Adelino Barros, Vitoria Guimares målvakt, ska hämta en boll i målet under träning. Han sparkar till bollen, tappar balansen, fastnar med munnen i nätet - och bryter käkbenet.

1997: En av boxningshistoriens största skandaler. Mike Tyson biter av en bit av Evander Holyfields öra. Tyson diskas och tvingas sedan be Holyfield – och hela världen – om ursäkt.

1998: Anders Limpar missar ett friläge för AIK, sparkar till en reklamskylt i ren ilska - och skadar ena tån illa.

1999: IFK Göteborgs Johan Anegrund missade ett par allsvenska matcher efter att flickvännen Evas häst sparkat honom - på stjärten.

2000: Fotbollsspelaren Rio Ferdinand satt och kollade på tv en kväll, med fötterna liggandes på soffbordet. När han reste sig igen hade han sträckt sig, rejält.

2001: AIK:s landslagsback i fotboll Karl Corneliusson skivar gurka i köket. Han halkar, skär av senorna i vänster pekfinger och blir borta i sex veckor.

2002: Valencias landslagsmålvakt Santiago Canizares tappar en flaska after-shave som träffar foten så olyckligt att hälsenan skadas svårt. Canizares missar VM.

2004: Servettes Paulo Diogo firar segermålet mot Schaffhausen. Den nygifte Diogo klättrar upp på stängslet bakom målet, vigselringen fastnar och fingret slits av. Diogo varnas.

2006: MFF:s sportchef Hasse Borg öppnar en läsk med en snusdosa. Kapsylen träffar MFF:s finske landslagsman Jari Litmanen i ögat. Litmanen blir borta ett par veckor.

2007: Störtloppsåkaren Hans Olsson, 22, faller illa i en världscuptävling i Val d’Isere. Han tappar medvetandet, kanar på ansiktet på den isiga snön, och får svåra brännskador.

2007: Ishockeyspelaren Christoffer Holst i division 2-laget Åmål skadar tummen i mötet med Fagersta – efter att en motståndare bitit igenom handsken.

2010: Jacob Markström jonglerar med en fotboll inför VM-kvartsfinalen mot Danmark. Det slutar med att talangen stukade foten och missade matchen.

(Sammanställning: Emil Karlsson och Patrik Sjögren)