Ragnarsson på is trots allt

Kanske inte blir någon operation i alla fall

HOCKEY

Marcus Ragnarsson har varit borträknad flera gånger.

Men när Djurgården gick på is på måndagen var han med och tränade med resten av laget.

– Vi ser isträningen som en form av rehabträning, en form av sjukgymnastik för honom som är jättebra, säger Djurgårdsläkaren Bengt Gustavsson.

Foto: Stella Pictures
Marcus Ragnarsson i Dif-tröjan igen.

Marcus Ragnarsson fick i vintras problem med axeln men fortsatte att spela. Efter den sista finalmatchen lade han sig på operationsbordet och det konstaterades att han skulle behöva en ny operation.

Då drog även slutsatsen att Ragnarssons karriär kunde vara över.

Men när Djurgården gjorde sin första isträning på måndagen var Ragnarsson på plats, på isen.

Kan undvika operation

– Tills vidare kommer han att träna på is så får vi se vad det kan bli sedan. Om det blir operation i höst eller inte beror på vad han känner att han kan prestera på isen och på hur livet blir vid sidan av isen om han kör på. Men i dag funkar det dagliga livet hyfsat så därför kan han lika gärna köra på med lite isträning. Det finns ingen anledning att avstå den, säger Bengt Gustavsson till Dagens Nyheter.

”Ingen brådska”

Därmed kan Ragnarsson fortfarande ha en säsong att se fram emot. På måndagens träning undvek han dock kampmoment för att undvika att störa axeln. Men någon operation är som sagt inte inbokad.

– Vi ser inte att det är någon brådska så och så länge som han blir bättre så opererar vi inte, det är ju ingen idé att göra en operation bara för att om du förstår. Utan vi gläds åt det som är nu, att han kan köra på med isträning efter sina förutsättningar så får vi se hur långt det bär, säger Gustavsson.

ARTIKELN HANDLAR OM