Värvar Widing – men håller dörren öppen för Nilson

”Fungerar det inte i NHL kan vi hitta en lösning”

HOCKEY

Djurgårdens rekrytering av Daniel Widing slog ner som en bomb.

Men trots jättevärvningen är inte dörren stängd för Marcus Nilson.

– Fungerar det inte i NHL kan vi hitta en lösning, säger sportchefen Janne Järlefeldt.

Marcus Nilson.

Daniel Widing nobbade sin gamla klubb Brynäs för ett attraktivt niomånaderskontrakt med fjolårets sensationslag Djurgården. Men trots Djurgårdens jättevärvning av den notoriske målskytten stänger det inte dörren för forwarden Marcus Nilson.

I dagsläget siktar Nilson på ett kontrakt i NHL och enligt uppgifter till Sportbladet är Montreal en av klubbarna som stockholmaren för diskussioner med.

”Djurgårdare i hjärtat”

Men får Nilson ett NHL-kontrakt och sedan floppar i höst så kan han, via ett muntligt avtal med Djurgården, återvända till elitserien – ett scenario som vore en drömsituation för Dif.

– Blir det aktuellt har vi sagt att vi ska försöka lösa det, säger Janne Järlefeldt, sporchef i Djurgården.

– Vi vet vad Mackan går för. Han är djurgårdare i hjärtat. Men om den här situationen uppstår om säg två månader så får vi sätta oss ner och lösa det.

Har ni ekonomi till både Nilson och Widing?

– Det är något styrelsen får titta på om det blir aktuellt. Men det borde gå att lösa.

Ett rätt skönt läge om ni skulle få båda?

– Ja, det vore helt fantastiskt. Men vi förstår att Mackan vill försöka ta en plats i NHL. Det är det han siktar på just nu. I övrigt är vi väldigt nöjda med att Widing skrev på för oss. Det är en eftertraktad spelare på marknaden och en sån som kommer lira i första- eller andralinan.

Besvikelse i Brynäs

I Brynäslägret är dock tongångarna annorlunda. Besvikelsen är stor hos sportchefen Mikael Sundlöv, som in i det sista trodde att klubben skulle lyckas locka till sig Widing med ett fyraårskontrakt.

– Jag trodde att vi hade en bra chans. Så det är självklart att besvikelsen blev stor när han valde Djurgården. Men det är så det funkar i den här branschen. Widing ringde dock mig själv efter sitt beslut. Det var rakryggat av honom, säger Sundlöv.