”Det bästa någonsin”

Rekordförsäljning på säsongsbiljetter ger miljonvinst för Dif

Foto: JIMMY WIXTRÖM
PUBLIKTRYCK Djurgården har redan sålt 3?500 säsongsbiljetter – den bästa siffran någonsin i klubben.
HOCKEY

Här är Djurgårdens miljonbonus.

Efter att ha ökat försäljningen av säsongskort har klubben redan nu håvat in 2,5 miljoner kronor.

– Det är den bästa siffran vi någonsin noterat, säger klubbens VD Jan Ednertz.

Hockeyn är stekhet i Stockholmsregionen. AIK har till exempel fördubblat sin försäljning av säsongskort från förra året samtidigt som Södertälje redan tangerat fjolårets resultat.

Men den 08-klubb som sticker ut mest är fjolårets sensationslag Djurgården.

Försäljningen av säsongskort bland Dif-fansen har ökat lavinartat. Förra säsongen sålde Dif totalt 2?500 säsongskort men med knappt en månad kvar till premiären har redan 3?500 kort sålts.

Hoppas på 400 till

En smått fantastisk siffra där Dif har gått plus med minst 2,5 miljoner kronor –en summa som är extra välkommen med tanke på klubbens ansträngda ekonomi.

– Förmodligen handlar det om ännu mer pengar än så. I dagsläget kan vi hoppas på ytterligare 400 sålda säsongskort, säger klubbens VD Jan Ednertz.

– Det här innebär en viss trygghet och vi vet att vi kommer ha en del folk på matcherna. Även om vi hoppas att många fortfarande väljer att köpa lösbiljetter.

”Rusning till luckan”

Hur nöjda är ni med siffran?

– Vi är otroligt nöjda. Tommy Engström (klubbdirektör) har jobbat i klubben i 13 år och han sa att det var det bästa resultatet någonsin.

I tisdags såldes de sista klackkorten. Och det var i det närmaste rusning till biljettluckan.

– 150 personer stod och köade från klockan fem på morgonen. Det var nästan så vi fick kritik för att vi inte hade ordnat ett riktigt kösystem, säger Ednertz.

– Hockeyn är het i Stockholm och vi är hur nöjda som helst. Det är bra att redan nu veta att vi får in pengar och att det förhoppningsvis kommer vara bra stämningen på läktaren.