”Man fick stå med käppen redo...”

Hardy Nilsson sågar Djurgårdslegendarer: ”För mätta och bekväma”

Foto: OLA AXMAN/BILDBYRÅN
Hardy Nilsson, Björn Nord och Thomas Johansson.
HOCKEY

Hardy Nilsson älskar att träna unga, talangfulla spelare.

Äldre spelare? Inte lika kul.

På dagens upptaktsträff delade Hårde Hardy ut en känga till Djurgårdslegendarerna Björn Nord, 38, och Thomas Johansson, 40.

– Björn, Thomas och några till var för mätta. Man fick stå där med käppen redo var tredje match...

Hardy Nilsson har knappast gjort sig känd för att hålla igen med sina åsikter och när han i dag fick frågan om hur det är att träna unga spelare la han ut texten – och passade samtidigt på att såga tidigare spelare i Djurgården.

– I fjol hade vi en massa unga killar med en massa energi. Det var ett nöje att vara där, sa Hardy uppe på podiet och tillade:

– För några år sedan, med Björn Nord, Thomas Johansson och såna i laget, fick man stå där med käppen redo var tredje match...

”Bekväma och mätta”

Nord spelade i Djurgården 1992-2000 och 2001-04 och Johansson 1991-2000 och 2006-08.

Hardy Nilsson utvecklar sina åsikter för Sportbladet.

– Spelarna i Djurgården var lite bekväma kring milleniumskiftet, efter ett bra 90-tal, och killarna som kom upp i 30-årsåldern var lite för mätta. Vi hade ett bra lag, så ofta kunde vi vinna två matcher på raken, men i den tredje var vi bekväma och mätta. Då fick man höja rösten, säger Nilsson.

– Jag vet inte vad som var orsaken, med rekryteringen var inte bra och under det olyckliga lockoutåret kastade man en massa pengar i sjön i stället för att investera i unga spelare. Lockoutsäsongen var definitivt inget positivt för svensk hockey. Det var mängder med spelare som försvann.

”Vinner inga SM-guld med unga spelare...”

Om dagens Djurgården, som innehåller en mängd unga spelare från Stockholmstrakten, säger Hardy Nilsson:

– Vi består av en massa unga, hungriga spelare, plus äldre spelare som Ölvestad som är allt annat än mätta. Det är jättekul.

Sportbladet har förgäves sökt Björn Nord för en kommentar. Thomas Johansson, som fanns på plats på upptaktsträffen som Canal plus-expert, bara skrattar åt Nilsson ”påhopp”.

– Hardy fick ligga på med piskan på mig och Björne. Jag vet inte om vi var speciellt mätta, men tyvärr har jag alltid varit lat, så jag behöver en sån som Hardy som jagar på mig, säger Johansson.

– Såna gliringar kan jag ta, fortsätter han och avslutar med att ge en tillbaka till Hardy:

– Nu har har han bara en massa unga spelare som han kan köra med. Men det vinner man inga SM-guld med, hehe. På vår tid vann vi SM-guld.

ARTIKELN HANDLAR OM