Dif-veteranen stöttar öppet huligangrupp

Eklunds Facebook-miss: ”Jag ska ta bort det”

Foto: JONAS BILBERG
Christian Eklund.
HOCKEY

Stockholmshockeyn har skakats av upprepade läktarskandaler.

Samtidigt visar djurgårdsforwarden Christian Eklund, 33, offentligt sitt stöd för en av klubbens mest ökända huliganfalanger.

– Jag tror Christian har förstått det onödiga i det här. Det kommer inte att hända igen, säger Djurgårdens ord-förande Mats Larsson.

Höstens derbyn mellan Djurgården och AIK har präglats av upplopp och bråk mellan delar av lagens supportrar. Derbyt i Globen den 22 december var ytterst nära att avbrytas efter att ett flertal rökbomber briserat och upprepade bråk brutit ut på läktarplats.

Jobbar mot våldet

De båda Stockholmsklubbarna har tillsammans med polisen jobbat hårt för att komma till rätta med det eskalerande läktarvåldet.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att en av Djurgårdens mest rutinerade spelare – forwarden Christian Eklund – aktivt uttryckt sitt stöd för en av Djurgårdens mest ökända huliganfalanger.

”Alla slåss väl inte”

På Facebook har Eklund offentligt gått ut och supportat en grupp som uppmanar att ”stå upp” för den beryktade huliganfalangen.

– Alla som är med där slåss väl inte. Jag försvarar absolut inte slagsmål, men jag stödjer alla som kommer hit och hejar på oss, säger Eklund.

Kan du känna att det är olämpligt att du visar ditt stöd för den här omtalade gruppen?

– Jag har en gammal klasskompis som är med och det var för hans skull jag gick in och supportade dem. Jag tryckte på ”gilla” utan att lägga någon större vikt vid det.

Ångrar du att du gjorde det?

– Det här var någon gång före sommaren och jag har inte ens tänkt på det sedan dess. Men nu kommer jag att ta bort det där, även om jag inte riktigt vet hur det går till.

Djurgårdens ordförande Mats Larsson kallar Eklunds agerande för en ”olycklig grej”:

– Det han har gjort är inget offentligt ställningstagande för dem utan han har gjort det här för att supporta en före detta klasskompis, säger Larsson.

Samtidigt tar Djurgården avstånd från Eklunds agerande.

– Jag tror Christian har förstått det onödiga i det här och det kommer inte att hända igen, säger Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM