Ekmans säsong är över: ”Vi saknar honom”

Foto: BILDBYRÅN
Deppigt i Djurgården efter 2–4-förlusten i Göteborg – och nu står det helt klart att Nils Ekman inte kan spela mer den här säsongen.
HOCKEY

GÖTEBORG. Andra raka förlusten och farligt nära strecket.

Men Djurgården utesluter förstärkningar – och räknar definitivt bort strokedrabbade Nils Ekman, 34.

– Han spelar inte mer den här säsongen, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Dagen efter matchen mot Skellefteå i slutet av december vaknade Nils Ekman upp med huvudvärk, domningar i ena kroppshalvan och balansstörningar. En skallröntgen visade att hockeystjärnan drabbats av en stroke. Nu har det gått en månad.

– Han är uppe och går och gör framsteg hela tiden. Den kritiska perioden är över, men det är alldeles för tidigt att säga om och när han kan vara tillbaka på isen. Det viktigaste är att han blir frisk, säger sportchefen Janne Järlefelt efter 2–4 mot Frölunda i Scandinavium.

”Viktig för oss”

– Nisse är en sniper och mycket viktig för oss. Han gjorde ju sin bästa match för säsongen innan han råkade ut för det här. Klart att vi hade behövt honom nu. Vi saknar honom både som spelare och människa, fortsätter Järlefelt.

Djurgården gjorde en svag insats i Göteborg. Stockholmarna var inte alls med och låg under med 0–2 efter knappt fyra minuter.

Inga värvningar

– Sedan var det bara Frölunda. Vi kan konstatera att det var rätt lag som vann. Vi kämpade men hade inget riktigt spel, säger tränaren Hardy Nilsson.

Djurgården har två förluster i rad. Marginalen ner till strecket är bara fem poäng. Fram till 31 januari får klubbarna värva spelare. Men Djurgården har inga sådana planer.

– Ekonomin tillåter inte det och styrelsen har sagt stopp. Och jag är nöjd med den trupp vi har. Vi ska greja en slutspelsplats ändå med det här materialet, säger Janne Järlefelt.

ARTIKELN HANDLAR OM