Nytt målkaos på Hovet

Djurgårdsmål underkändes

HOCKEY

Hovets måldomare har åter hamnat i fokus.

Tidigare i veckan fick AIK ett tveksamt mål godkänt mot Skellefteå.

Och i kväll fick Djurgården ett mål underkänt.

Något som avgjorde matchen.

Videodomarna på Hovet har haft en uppmärksammad säsong.

I höstas fick Skellefteå ett korrekt mål underkänt, vilket till slut resulterade i att den aktuella målvideodomaren lämnade sitt uppdrag.

Tveksamt AIK-mål

I tisdags var det dags igen. Då fick AIK ett mål godkänt, trots att det på tv-bilderna inte gick att avgöra om pucken var inne eller ej.

I kväll var det dags för en ny uppmärksammad situation. Djurgårdens Mika Hannula, som gör sin första match för säsongen, hade lurat bort en Brynäsback och bröt in framför mål där han lade pucken mellan Niklas Svedbergs ben. Pucken gick sedan förbi mållinjen och in i nätet och målet hade inneburit 1–0 åt Djurgården.

Målburen flyttades

Men domaren valde direkt att videogranska målet. Anledningen var att Hannula efter avslutet hade åkt in i Svedberg och vilket resulterade i att målet flyttade sig ur sitt läge.

Men på tv-bilderna syntes det tydligt att pucken redan var på väg in i mål när Hannula åkte in i Svedberg och målet.

Mynt kastades in

Men videogranskningen blev relativt kort och domaren Christer Lärking gjorde wash out, vilket innebär ett underkänt mål.

– Jag tycker att pucken är innanför linjen innan målburen går upp, men det borde ju de fyra på isen och han där uppe ha koll på. De är ju trots allt fem stycken, säger Dif-tränaren Tomas Montén till Canal Plus.

På läktaren blev många Djurgårdare upprörda och reagerade med att kasta in mynt på isen.

Det bortdömda måler visade sig bli väldigt avgörande. I den andra perioden gjorde Brynäs 1–0 efter 17.39 då Jakob Silfverberg styrde in Dale Clarks skott, och 9.56 in i den tredje perioden satte Sebastian Lauritzen en retur efter ett skott från Jonathan Granström.

Rättvis seger

Djurgården å sin sida lyckades bara göra ett mål (Mathias Tjärnqvist) vilket innebar att slutresultatet blev 1–2.

En klart rättvis seger för Brynäs. Djurgården nådde inte alls upp till normal standard, framför allt i den första perioden.

– Vi står helt still, det ser ut som att vi ätit valium eller nånting, sade tränaren Tomas Montén till Canal Plus inför den andra perioden.

Marcus Krüger höll med.

– Vi kommer inte alls ut som vi ska.

”En pissmatch”

Efter matchen var Montén lika missnöjd som efter den första perioden.

– Jag tycker att vi gör en pissmatch överlag, Brynäs var bättre än oss och mer intresserade av att spela, sade han till Canal Plus, och fortsatte senare:

– I dag var vi alldeles för dåliga.

ARTIKELN HANDLAR OM