”Hade det här på känn”

Dif:s ordförande Mats Larsson om tabelläget

HOCKEY

Många är chockade över att Djurgården är seriejumbo.

En som inte är det: Mats Larsson, Djurgårdens ordförande.

– Jag hade det här på känn, säger han.

Foto: SCANPIX

För lite mindre än fem månader sedan spelade Djurgården glödheta SM-finaler mot HV71. Laget var den gångna säsongens stora sensation och Hardy Nilssons lag charmade många med sitt frejdiga och framgångsrika spel.

Nu är det helt annorlunda. Laget ligger sist i tabellen. På de sex första matcherna har de vunnit blott en match och har nu fem raka förluster.

”Hade det på känn”

Överraskande för de flesta supportrarna, journalisterna och många hockeyintresserade.

Men en som inte är överraskade är Mats Larsson. Djurgårdens ordförande menar snarare att det här är en ganska väntad utveckling.

– Jag är inte så överraskad över starten. Jag hade det här lite på känn efter fjolåret. Så jag är väl inte så jätteöverraskad, säger han till Sportbladet.

På vilket sätt hade du det på känn?

– Man känner det att efter en så fantastisk säsong. Vi skakade ju hela hockeysverige med ett fantastiskt spel och en fantastisk inramning. Då blir det lätt så här. Det tar ett tag. Vi måste in i gruvan igen.

– Men vi känner ingen stress.

Stress kanske är fel ord, men flera spelare i Djurgården börjar känna att läget ändå börjar bli allvarligt. Förlusterna börjar bli många nu.

Måste vända snart

– Nog kan man säga att jag är orolig. Det måste ju komma en vändning ganska snabbt, säger backveteranen Nichlas Falk, som ser ganska tydliga skillnader på vad som är skillnaden nu jämfört med förra säsongen:

– Vi får inte till vårt anfallsspel och vi får inte till försvarsspelet riktigt.

Hur ska ni vända det här?

– Jobba hårt. Jobba på träningen. Försöka förbättra oss varje dag. Försöka hålla huvudet uppe och inte hänga med skallarna utan försöka behålla en positiv attityd och jobba på helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM