Tung återkomst för Ridderwall

Släppte tre av 19 skott

HOCKEY

Stefan Ridderwall var tillbaka i Djurgårdsmålet efter sin hjärnskakning och imponerade i matchen för Färjestad.

Trots det blev det en mardrömskväll för 22-åringen.

Ridderwall släppte tre av 19 skott förbi sig när Djurgårdens försvar svek sin burväktare.

– Det är för dålig effektivitet och vi blir hårt straffade för våra misstag, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén till Canal Plus.

Foto: BILDBYRÅN

Djurgården fick äntligen tillbaka sin förstemålvakt och vädrade morgonluft inför matchen mot Färjestad. Men det blev en tung återkomst på Hovet för Stefan Ridderwall.

22-åringen spelade bra, räddade ett friläge och tog en straff men lämnade ändå arenan som en förlorare. Hemmalagets försvar hjälpte inte alls sin målvakt vid Färjestads mål där det tredje var mest talande.

Fick åka från egen zon

Mattias Sjögren tilläts åka från egen zon och kom helt fri med Ridderwall som var helt chanslös. Målet betydde 3-1 och kom bara en dryg minut efter att Dif vaknat till liv och lyckats reducera bortalagets 2-0-ledning.

Matchen präglades annars snarare av grinighet än något skönspel. Färjestad tog över initiativet redan i slutet av den första perioden och släppte det sedan aldrig.

– Jag tycker ändå att vi gör en helt okej match. Vi har mycket puck och mycket anfallsspel. Men det är för dålig effektivitet och vi blir hårt straffade för våra misstag, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén till Canal Plus.

”Är överskattad”

En tung förlust för Djurgården som återigen närmar sig streckstriden. Stefan Ridderwalls återkomst blev inte den energiinjektion fjolårsfinalisten hoppades på.

– Färjestad tar vara på sina chanser väldigt bra och vi gör det för dåligt, säger Montén.

Matchhjälte för Färjestad var målvakten Alexander Salak som sånär fick hålla nollan.

– Han är överskattat, skämtar kaptenen Sanny Lindström.

FAKTA

Djurgården–Färjestad 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)

Andra perioden: 0–1 (2.11) Dragan Umicevic (Christian Berglund), 0–2 (19.56) Dragan Umicevic (Martin Sevc, Pelle Prestberg) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–2 (4.15) Oscar Eklund (Daniel Brodin), 1–3 (5.37) Mattias Sjögren.

Skott: 24–19 (8–4, 8–6, 8–9).

Utv, Djurgården: 4x2. Färjestad: 5x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 7 444.

ARTIKELN HANDLAR OM