Tar advokathjälp – för att minska sitt straff

HOCKEY

Nils Ekman ska redogöra för händelsen till disciplinnämnden.

Och nu öppnar Djurgården för att hjälpa Ekman med försvarstalet.

– Kan vi göra någonting för att det ska bli en rättvis bild av händelsen kommer vi att göra det, säger Djurgårdens ordförande Mats Larsson.

Dif:s ordförande Mats Larsson

Nils Ekman fick match penalty för slashingen mot Jakob Silfverberg. Det innebär att djurgårdsforwarden automatiskt är avstängd en match och att domarna automatiskt skickar en anmälan till disciplinnämnden.

Innan disciplinnämnden tar sitt beslut har Ekman möjlighet att skriftligen ge sin version av händelsen.

Mats Larsson jobbar som advokat och är beredd att ställa upp om Ekman vill ha hjälp att formulera sin version.

– Visst kan det vara värt att hjälpa honom att skriva ner hur han uppfattade situationen. Det kan leda till en rättvisare bedömning, säger Larsson.

’Kan känna att det spårar ur’

Att händelsen har fått så stor uppmärksamhet i olika medier gör att Mats Larsson tror att Ekmans version kan bli extra viktig i beslutsunderlaget.

– Det är mycket möjligt att det finns skäl som gör att vi kommer titta extra noga på det här. Det finns vissa saker som är värt att ta i beaktande.

Som vadå?

– Att det inte är en oprovocerad situation som leder fram till slashingen. Någon i Brynäs bås håller i Nisses klubba sekunden innan det händer. Och även all publicitet som har varit runt händelsen.

Mats Larsson försvarar inte Ekmans beteende, som han kallar en ”ful grej”, men tycker samtidigt att händelsen fått allt för stora proportioner.

– Det måste vara ett sakligt sätt att bedöma saker. Jag kan känna att det spårar ur ibland. Klart att om vi kan göra någonting för att det ska bli en mer balanserad bild av händelsen kommer vi att göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM