Djurgårdens tuffa smäll – tappar Bartley

Publikfavorit kan ersätta

Foto: Bildbyrån
Victor Bartley nobbar Djurgården.
HOCKEY

För en dryg månad sedan skrev Victor Bartley på för Djurgården.

Men nu ser de ut att gå miste om honom.

Med största sannolikhet kommer han att skriva på för Nashville. Som ersättare vill Djurgården ha Kyle Klubertanz.

– Kyle vet om att Djurgården vill ha honom, säger hans agent Daniel Plante.

Foto: Bildbyrån
Kyle Klubertanz kan bli hans ersättare.

Victor Bartley, 23, gjorde succé i Rögle den gångna säsongen. Bland annat blev han kvalseriens bäste poängplockande back med nio poäng på tio matcher.

Efter säsongen, den 11 april, skrev han på för Djurgården.

Men nu tyder allt på att han aldrig kommer att spela för Stockholmslaget. Istället tyder allt på att han kommer att skriva på för NHL-klubben Nashville Predators.

Nära att skriva på

– Han har pratat med ett par lag och är nära att skriva på för Nashville, säger hans agent Daniel Plante till Sportbladet.

Så han lär inte spela för Djurgården?

– Det är ganska stor risk att det blir så.

Djurgården är dock medvetet om situationen.

– Jag har haft ganska mycket kontakt med Tommy Engström (klubbdirektören) så han vet om hur det ligger till, säger Plante, som inte tror att Nashville kommer att låna ut Bartley till Djurgården.

– Om de skriver kontrakt med honom är de nog mer intresserade av att utveckla honom här borta.

Klubertanz ersätter?

Djurgården har dock redan tagit kontakt med en eventuell ersättare, som även han finns i Daniel Plantes spelarstall. Nämligen Kyle Klubertanz, som gjorde en lyckad säsong i Djurgården 2009-10.

– Vi har haft ganska många diskussioner om Kyle. Han älskade att spela i Djurgården och det är det enda laget som han kan tänka sig att spela i i Sverige, säger Plante.

Klubertanz har dock inte spelat klart den här säsongen. Just nu spelar han AHL-semifinaler med Montreals farmarlag Hamilton.

– Vi får se vad som händer efter att hans säsong är avslutad. Montreal gillar honom, men jag vet inte riktigt vad de vill göra. Men Kyle vet om att Djurgården vill ha tillbaka honom, säger Daniel Plante.

ARTIKELN HANDLAR OM