”Jag tycker inte det är professionellt”

Garpenlöv besviken sedan han fått sparken av DIF

HOCKEY

Han är en legendar i klubben.

Men i onsdags fick Johan Garpenlöv chockbeskedet – han kickas från sportgruppen.

Ett besked han fick via telefon.

– Det tycker jag inte är professionellt, säger Garpenlöv till Sportbladet.

Foto: Niclas Hammarström

Under tiden i elitserien var Johan Garpenlöv Djurgården trogen fram tills han tvingades lägga av på grund av en axelskada.

Sedan har han figurerat i olika ledarroller i föreningen – senast i klubbens sportgrupp, där Garpenlöv bland annat hjälpt till med rekryteringen av spelare till A-laget och juniorlaget.

Men nu är den tiden över.

Ekonomiska skäl

– Jag fick ett samtal i onsdags där de sa att jag inte ska vara kvar längre, säger Garpenlöv.

Vad var anledningen?

– De sa att det var av ekonomiska skäl. De har inte råd att betala min deltidslön.

Vad säger du om det?

– Det är jättetråkigt tycker jag. Jag brinner för Djurgården och det är den klubben jag har varit i i hela min ishockeykarriär, både som spelare och ledare. Så det är jätte-jättetråkigt, men samtidigt fungerar det så i den här branschen.

Just med din bakgrund i klubben, känner du dig sviken att de bara gör sig av med dig?

– Nja, jag vet hur det här funkar och hur hockeyn är. Men det som jag tycker är lite tråkigt är sättet de gör det på, att de ringer och berättar det. Det tycker jag inte är professionellt gjort, man tar ett möte och berättar hur det ligger till och vad man har för tankar. Så det blev jag besviken på, sen att man inte har ekonomi, det köper jag. Det är så det funkar.

”Har inte varit några problem”

Garpenlöv, som kombinerat rollen i Djurgården med rollen som general manager i Tre Kronor, blev förvånad över beskedet.

– Jag hade ingen aning. Jag fick samtalet i onsdags två dagar efter jag kom hem från VM och i första meningen var det grattis till silvret, i andra var det det här som de sa. Det var inte direkt förväntat.

Du hade dubbla roller tidigare, ska det inte bli lite skönt att bara fokusera på landslaget?

– Jag hade inga tankar på att sluta i Djurgården alls, jag tycker det har funkat helt okej och jag ställde frågan innan också, det var OK för Djurgården. Så jag tycker det år som varit har varit bra och att gå emellan har inte varit något problem alls. Nu har jag inga alternativ, nu ska jag sätta mig ned med Boustedt (Tommy, utvecklingsansvarig på Svenska hockeyförbundet) om min fortsättning där.

Nu när du har mer tid, kan det bli en utökad roll i landslaget?

– Det vet jag inte. Det får vi se, om de vill göra något annorlunda eller ha det som det har varit. Det får vi ta när vi träffas.

Sportbladet har sökt Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström och sportchef Jan Järlefeldt för en kommentar, utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM