”Jag har inte rört linjemannen”

Djurgårdens lagkapten är rosenrasande

Foto: Scanpix.
Marcus Nilson, Djurgården.
HOCKEY

Straffad och avstängd i två matcher – för att ha slagit domaren.

Då blir Marcus Nilson, 33, rosenrasande.

– Justitiemord. Jag har inte rört linjemannen och det finns inga bevis att jag gjort så, säger Djurgårdens lagkapten.

Det var i torsdagens match mellan Djurgården och Frölunda som det hettade till - rejält.

Jari Tolsa skickade två spelare i Djurgården av isen med hjärnskakning och flera spelare i Djurgården reagerade kraftfullt på Tolsa.

Marcus Nilson var den som var mest het på isen och vid Tolsas andra tackling fick han nog och gjorde allt han kunde för att få tag på Tolsa i sarghörnet.

Kaos och en stor hög av spelare bildades runt Tolsa.

Uppges slagit till linjedomaren

I samma veva ska Nilson ha kommit åt en av linjedomarna och enligt disciplinnämnden ska Nilson har slagit till denne. På måndagen kom domen – avstängning i totalt två matcher. Domen baserades på linjemannens berättelse.

– Jag vet inte vad som har hänt. Jag har inte rört linjemannen och det var möjligtvis linjemannen som drog i mig när han sökte upp mig. Jag ville fram till Tolsa, säger Nilson, som nu missar Djurgårdens ödesmatcher på tisdagskvällen och på torsdag.

– Det är justitiemord. Jag är dömd utan bevis och jag är mest besviken på linjedomaren i det här fallet. Han säger att han inte hade ögonkontakt med mig och hur ska jag då kunna slå till honom om jag inte ser honom, säger Nilson.

”Delar ut två hjärnskakningar”

Djurgården funderar på att överklaga domen. Men oftast leder ett överklagande ingenstans.

– Elitserien är inne i ett viktigt skede och då åker Djurgården på ett sådant här tufft straff. Först fick vi spela fem minuter i boxplay i Frölunda-matchen, efter att jag fått matchstraff. Sedan tillkommer två matcher som jag är avstängd ifrån. Jämför det med Tolsa som delar ut två hjärnskakningar och inte ens fick en tvåa i matchen, säger Nilson.

”Måste se över systemet”

Han har spelat proffshockey i 15 år och har aldrig varit med om något liknande.

– Vi måste se över systemet med hur spelare straffas. Det fungerar inte i dag. Jag hade förväntat mig att jag skulle bli friad - och så kommer det här, säger veteranen i Djurgården.