Dif-chef vädjar om nyförvärv – i mejl

”Jag letar efter en center och back”

HOCKEY

Skadeoro och fiaskoläge i tabellen.

Nu är jakten på nya spelare till Djurgården desperat.

I en mejl till alla Sveriges hockeyagenter, som Sportbladet tagit del av, vädjar Djurgården efter nya spelare.

"Vi behöver förstärkning. Jag letar efter en c (center) och en back," skriver sportchef Janne Järlefelt i mejlet.

Janne Järlefelt, Djurgården.

I morgon väntar årets viktigaste match för Djurgården. Vid förlust i derbyt cementeras kvalseriehotet och AIK seglar i väg till ett fyrapoängsförsprång i slutspelskampen.

Oron för det och hjärnskakningen på viktige backen Daniel Tjärnqvist gör att jakten på spelare blivit allt mer desperat i föreningen.

Vill ersätta Tjärnqvist

Redan i går efter matchen bekräftade Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt att man letar en ersättare till Daniel Tjärnqvist – som lider av sviterna efter en hjärnskakning – och att man även tittade sig om efter en center.

– Vi tittar på att bredda backbesättningen. Jag har pratat med varenda agent i hela Sverige, de vet vad vi söker, sa Järlefelt då.

Nu kan Sportbladet avslöja den mejlönskelista som sportchefen skickade ut till agenter runt om i landet vid 16.00 i går eftermiddag.

"Hej alla berörda vänner.

Vi behöver förstärkning. Jag letar efter en c och en back. Kan även tänka mig en back up mv.

Med vänlig hälsning

Janne J Djurgården Hockey"

Den kortfattade önskelistan har dock inte givit någon omedelbar effekt för klubben.

– Det är väldigt dåligt med spelare, de som är lediga kan man säga att det finns en anledning till att de är just det, ingen ledig spelare skulle kunna höja vårt lag just nu, sa Janne Järlefelt till Sportbladet i går kväll.

Sandberg förvånad

Förutom en back och en center tittar alltså laget på en ny back-up till Gustaf Wesslau. När Sportbladet berättar om mejlet för nuvarande reservkeepern Tim Sandberg blir han mycket förvånad.

– Jaså hit? Ja…där ser man, säger han och går i väg.

Driekt efter snacket med Sportbladet gick sedan Tim Sandberg och tog upp frågan i en diskussion med sportchef Janne Järlefelt.

Men några nya förstärkningar akut inför derbyt är inte aktuella enligt Järlefelt.

– Det är väldigt dåligt med spelare, de som är lediga kan man säga att det finns en anledning till att de är just det, ingen ledig spelare skulle kunna höja vårt lag just nu, säger Sportchefen.