Vägrade att jubla efter kvitteringen

Kritiserade Boumedinne firade inte

HOCKEY

Han har bänkats och kritiserats.

Efter Josef Boumediennes kvittering mot AIK vägrade han jubla.

– Jag blev chockad över att det blev mål, säger Boumedienne, 34.

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Glömde målgesten Josef Boumedienne kvitterade – men rörde inte en min. ”Förstod inte riktigt att det var mål”, säger han.

Boumediennes säsong har innehållet många besvikelser för 34-åringen, och för Djurgårdens fans.

Vid säsongsstarten råkade backen ut för en ryggskada, men valde att spela ändå, bland annat på grund av backbrist. Ett sätt att bevisa att han är en lagspelare och ställer upp för gruppen i kris.

Bänkats av Hardy

Säsongen har inte blivit som Boumedienne tänkt sig. Han har flera dåliga ingripanden på sitt samvete och har bänkats några gånger av Hardy Nilsson, huvudtränare i Djurgården.

I går var Boumedienne i fokus – igen. Den här gången i delvis positiv bemärkelse eftersom han gjorde Djurgårdens 2–2-mål. Boumediennes andra fullträff 2011–2012.

Men efter målet valde han att inte jubla.

Stenansikte.

Inga känslor.

Canal Plus hockeyexperter reagerade starkt på backens agerande efter målet. De ansåg att han borde jubla för att visa bra signaler mot det egna laget och mot Djurgårdens coacher.

Boumedienne var efter matchen oförstående till kritiken.

Målgest – nåt för unga

– Jag blev chockad över att det blev mål. Förstod inte riktigt, säger han och får medhåll av Djurgårdens lagkapten Marcus Nilson.

– Josef har varit en av lagets bästa backar på slutet och det är knepigt varför folk hackar på honom. Och man måste väl inte hitta på någon cool målgest bara för att man gör mål. Det får de yngre killarna hålla på med, säger han.