Räddade sig själv från dundertavla

1 av 5 | Foto: CANAL PLUS
HOCKEY

Här gör Gustaf Wesslau en jätteblunder.

Men Djurgårdens målvakt räddade sig från skamvrån – med en fantastisk räddning.

– Jag vill helst inte se reprisen, säger Färjestads Patrik Lundh, som brände jätteläget.

Det var 7.20 in på andra perioden i krismötet mellan Färjestad och Djurgården som gästernas målvakt Gustaf Wesslau var på väg att göra en av säsongens värsta tavlor.

I Djurgårdens power play rensade Färjestad iväg pucken ur egen zon och Wesslau gick utanför sin kasse för att sätta igång ett anfall. Men Wesslau la pucken rakt i gapet på Patrik Lundh, som fick öppen kasse.

Jämförs med Ridderwall

Men Wesslau agerade blixtsnabbt och slängde ut sin målvaktsspade, vilket räddade honom från ett givet baklängesmål. Det var förvisso svagt av Lundh att inte få upp pucken, men Wesslaus insats ska inte förringas.

– Vilken räddning han gör! Det höll på att bli en Roffe Ridderwall i finalen mot AIK 1984 då Per-Erik Eklund snappade upp pucken. Nu var det Patrik Lundh. Men Wesslau reparerar sin tavla, utbrast kommentatorn Jörgen Larsson i Canal plus.

Lundh nätade till sist

Patrik Lundh vill helst inte se reprisen:

– Jag försökte chans lite på ena sidan och fick pucken mitt på bladet. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Jag försökte lägga in pucken, men fick inte upp den riktigt. Han slängde ut klubban och fick den rakt på. Jag kunde absolut ha gjort det bättre, säger Lundh till Canal plus.

Kort senare fick dock Lundh revansch när han förvaltade Mikael Johanssons passning och snärtade in 1–0, matchens enda mål.

– Han är en skicklig spelare, det är bara att hålla nere klubban, så kommer det väldigt bra passningar, säger Lundh.