Djurgårdens nye målvakt lägger av

Valliquette dras med skadeproblem

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Steve Valiquette.
HOCKEY

Här är bomben alla Djurgårdsfans inte vill läsa

Lagets nye målvakt Steve Valliqutte, 34, tvingas sluta.

– Vi har koll på marknaden och det finns tillgängliga målvakter fortfarande, säger sportchefen Charles Berglund till Sportbladet.

Djurården gjorde i juni klart med Steve Valliquette, som bland annat har spelat med Henrik Lundqvist i New York Rangers. Men 34-åringen hann aldrig debutera i sin nya klubb. I stället har han nu beslutat sig för att avsluta sin karriär eftersom han har känningar av flera skador.

– Det är tråkigt för honom. Han har uppträtt på ett ärligt och korrekt sätt. Det finns inga hard feeling mellan oss, vare sig ekonomiskt eller moraliskt.

När fick ni reda på att han hade skadeproblem?

–Det har hänt under de senaste veckorna. Vi har haft diskussioner fram och tillbaka.

Han varit inte skadad när han kom?

–Nej, absolut inte Det var inget han kände av då. Det är något som har kommit på slutet. Vi hade aldrig värvat en skadad målvakt.

Hur långt gångna är ni med en ny målvakt?

– Jag håller på att jobba på den frågan.

När tror du ni har något klart?

– Vad jag tror är ointressant. Jag jobbar på det och det ser bra ut. Det kommer lösa sig på ett bra sätt. Det hade varit mycket värre en skadad målvakt och det visat sig några veckor och inte höll. Då hade vi varit illa ute. Vi har koll på marknaden och det finns tillgängliga målvakter fortfarande, säger Berglund.

Djurgården har 20-årige målvakten Adam Reideborn under kontrakt sedan tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM