Nobbar 70 000 kr – kräver 100 000

”Det har varit flera turer...”

Foto: SCANPIX/BILDBYRÅN
HOCKEY

Fansen tömmer sina sparkonton för att rädda Kristofer Ottosson kvar i Djurgården.

Men nu kan Sportbladet avslöja att klubben redan före insamlingen erbjöd 36-åringen en lön på 70 000 kronor i månaden.

Djurgårdsveteranens svar: Ett krav på minst 100 000 kronor.

Djurgårdens degradering till allsvenskan betydde en helt ny ekonomisk verklighet för klubben. Flera av klubbens veteraner och ledarfigurer, som satt med löner som var orimliga för spel i allsvenskan, kallades in till klubbledningen för att diskutera nya kontrakt.

För Christian "Fimpen" Eklund och Jimmie Ölvestad betydde det nya kontrakt med betydligt lägre lön medan Daniel Tjärnqvist och Marcus Nilson i stället skrev kontrakt med Kölner Haie respektive HV71.

Startade insamling

När det gällde Kristofer Ottosson kom beskedet tidigt att klubben inte hade råd att förlänga med trotjänaren. Besvikna fans valde då att samla in pengar för att rädda kvar veteranen i truppen. På bara en dag var insamlingen uppe 130 000 kronor och nu är den uppe i knappa 400 000 kronor.

– Jag blir rörd av att det finns ett sådant engagemang. Jag uppskattar det jättemycket, sa Ottosson till Sportbladet då.

Men vad fansen inte har fått reda på är att Kristofer Ottosson fick ett kontraktserbjudande redan strax efter degraderingen var ett faktum. Enligt uppgifter till Sportbladet innehöll det förslaget en lön på 70 000 kronor plus en stor bonus i fall laget tog sig tillbaka i elitserien.

Ett bud 36-åringen ratade och i stället krävde en lön på över 100 000 kronor.

Inte överens

Sportbladet har sökt Ottosson för en kommentar till de nya uppgifterna utan att lyckas men så här sa han för bara två dagar sedan:

– Jag vet inte om de vill ha tillbaka mig, det får du fråga dem. Men jag tycker att om de har ett sportsligt intresse, som de säger att de har, då borde man kunna fixa det ekonomiska på något sätt.

Även efter insamlingen drog i gång har Djurgården försökt komma överens med Ottosson. Då ska ett bud på 44 000 kronor i månadslön plus det som fanns i insamlingen vid tillfället varit för lite.

– Han fick ett budet för några veckor sedan och han tackade nej, säger nye ordförande Kareel Lehiste till Sportbladet.

Kan du bekräfta att ni också kom med ett bud direkt efter säsongen, innan den här insamlingen började?

– Det jag kan säga är att det har varit flera turer här och att vi har haft en dialog med Kristofer, säger Lehiste.

ARTIKELN HANDLAR OM