Challe: Det fanns för få karaktärer

HOCKEY

Djurgården har startat vägen tillbaka.

Med nytt lag – fullt med bra karaktärer.

– Många hade redan signat med nya klubbar i vintras och när det som mest behövdes orkade de inte mentalt att reda upp problemen i kvalserien, säger Charles Berglund.

Foto: ALL RIGHTS RESERVED TO FELIPE MORALES.
Andan Nya tränaren Challe Berglund lyfter fram vikten av bra stämning.

Det är en ny tid för Djurgården, mesta mästarna inom svensk ishockey.

Istället för fester i elitserien mot AIK, Brynäs eller HV71 väntar Tingsryd, Asplöven och Karlskrona.

Ett nytt lag

Allsvenskan är ett faktum samt verklighet och för Djurgården innebär degraderingen ett stålbad, både ekonomiskt och sportsligt.

15 spelare har lämnat men nye tränaren Charles Berglund vet vad som väntar. Nu ska Djurgården tillbaka och den berömda Djurgårdsandan likaså.

– Visst är det ett nytt lag nu, men de här killarna som vi satt ihop är karaktärer. Många i laget blev små förra säsongen när det som mest gällde, som jag upplevde det, och det fanns för få karaktärer, säger Charles Berglund efter träningen i tisdags.

Rätt mentalitet

Bland annat har spelare som Christian Eklund och Jimmy Ölvestad haft kvartssamtal med de nya spelarna där de förklarat vad Djurgården står för. Ett sätt att bygga in rätt mentalitet och förklara den interna krav-specifikationen för nyförvärven.

– Det var ett eget initiativ av en gruppering av laget. Jag tycker det var lysande. Andan i laget och omklädningsrummet är viktig, säger Berglund.

Första testet blir på fredag. I European Trophy mot schweiziska Bern.

ARTIKELN HANDLAR OM