”Han är ringrostig, det ska vi utnyttja”

Karlskoga siktar på skrällseger i Murrays Dif-debut

Foto: STEFAN MATTSSON/JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

I kväll debuterar Douglas Murray i Djurgårdströjan.

Men Karlskoga räds inte NHL-bjässen.

– Han är säkert lite ringrostig, så det gäller att utmana honom och gå på, säger forwarden Alexander Viklund.

Förra veckan kom beskedet som alla Djurgårdsfans har väntat på.

NHL-backen Douglas Murray – som spelade juniorhockey med Dif – återvänder och kommer att representera sin gamla klubb under lockouten.

I kväll gör han debut i A-laget när stockholmarna tar emot BIK Karlskoga på Hovet.

– Det är någonting man har sett fram emot sedan man var liten, och speciellt nu de senaste veckorna, säger Murray till Djurgårdens hemsida.

– Men jag har inte spelat på länge nu, så det gäller att försöka göra det enkelt för sig. När det är första matchen i tröjan, inför publiken och allt så vill man ju vara aggressiv och kanske smälla på lite – men samtidigt måste man hålla sig i skinnet.

Senast den 32-årige backstjärnan spelade en match var för ett halvår sedan – i slutet av april, då Murrays San Jose Sharks slogs ut i Stanley Cup-slutspelets första runda av St Louis Blues.

”Han är ringrostig”

– Det känns jättekul att få möta en sådan spelare som Murray. Men han är säkert lite ringrostig nu, så det gäller för oss att utmana honom och gå på, att försöka utnyttja det. Det är ingen skitliga han kommer till, säger Karlskogas Alexander Viklund, 21, och får medhåll av en annan ung forwardstuffing – Carl Berglund, 22:

– Trycket kommer att vara grymt på Hovet och det blir en riktigt rolig match att spela. Men de har pressen på sig och vi har ingenting att förlora, så vi kommer att köra järnet i alla situationer.

Några kastade handskar lär vi dock inte få se i Murrays debut – motståndarna från Värmland tycks inte ha någon frivillig att gå upp mot NHL-bjässen.

– Det gäller ju att stå upp, men man har nog inte så mycket att hämta mot honom, säger Carl Berglund.

– Nej, jag kommer inte att börja rappa honom på vaderna, säger Alexander Viklund.

– Jag tror inte att han är här för att fajtas ändå, så det blir nog inte av, säger fjolårets vinnare i busligan, assisterande lagkaptenen Daniel Wessner.

FOTNOT: Djurgården–Karlskoga sänds exklusivt på S24. Niklas Holmgren kommenterar, med Sportbladets hockeyexpert Tomas Ros som bisittare. Klicka här för att köpa matchen!