”Linkans” replik efter sågningen

HOCKEY

Challe Berglund sågade Fredrik Bremberg, 39, i direktsändning.

Efter tredje raka förlusten replikerar ”Linkan”:

– Spelet vi spelar nu passar inte mig för fem öre. Jag tycker inte att någon i hela laget kommer in i sina roller. Vi måste hitta ett spel.

Challe Berglund berättade i andra periodpausen i mötet mot Leksand att han var missnöjd med laget och framför allt stjärnan Fredrik ”Linkan” Bremberg.

– Man kan begära mer av Bremberg i det här läget. Jag fick skälla ut honom, då tyckte jag att det såg bättre ut sedan. Vi hade en liten dispyt i båset, det måste man ha i hockey, sa Challe Berglund i Viasat Hockey.

”Passning i knähöjd”

När Sportbladet pratar med ”Linkan” efter matchen (förlust med 4–3 efter sudden death) säger han:

– Vi fick ett två mot ett-läge och han tyckte att jag skulle ha varit beredd på passningen, men jag tycker att man kan kräva en bättre passning på den här nivån än att få den i knähöjd. Det var väl det som var själva dispyten, mer än så var det inte.

Hur är din och Challes relation?

– Den är bra, inga problem. Det han har sagt får stå för honom.

Däremot är Fredrik Bremberg missnöjd med hur Djurgården spelar för tillfället.

– Vi utnyttjar inte de kvalitéer vi har i laget. Det spelet vi spelar nu håller aldrig om vi ska ta oss till kvalserien. Över 52 omgångar blir det tufft att spela så här. Sedan ger vi bort tre mål, så kan vi inte spela heller. Där måste vi börja.

– Det gäller att vi kommer ihop och hittar ett spel som vi kan följa, annars kommer det inte funka.

Vad vill du se för förändringar?

– Riktlinjer, få bort misstagen, få igång lite spel så att vi kan åka. Tittar man på Leksand har de lite varianter, åker skridskor och passar pucken till varandra. Vi är lite ängsliga.

”Ingen kommer undan”

Challe Berglund vill inte svara på frågan om Djurgården ska ändra sitt spel så att man kan utnyttja Fredrik Brembergs kvalitéer på ett bättre sätt.

– Det tänker jag inte kommentera med dig.

Om dispyten säger han:

– Jag skällde på ”Linkan”, så var det. Men det var många andra som fick skäll också, ingen kommer undan.

– Det har blivit uppförstorat, för mig är det ingen stor grej. Du kan ju till exempel fråga ”Jimpa” (Jimmie Ölvestad) vad han sa till Sörensen efter 3–1-målet. Så är det i ett hockeylag, om ingen talar om för den andre att den gör fel finns det ingen utveckling. Många får beröm, många får skäll. Och det var många som fick skäll i båset, ingen kommer undan. Det är inget unikt, det händer den som är 18 och den som är 39.