”För dåligt”

HOCKEY

En rasande start gav Djurgårdsledning. 

Sen gjorde lagkapten Timmy Pettersson ett ödesdigert misstag.

– Det är mitt mål, säger han om kvitteringen som vände matchen.

Foto: BILDBYRÅN

Djurgården har spelat två matcher mot Troja/Ljungby i årets allsvenska.

Facit: noll poäng.

Men inledningsvis såg det ut som hemmalaget var ute efter revansch från 2-1-förlusten borta. Comebackande Dustin Johner satte 1-0 i powerplay redan efter 2.20 och kort därefter skapade man ännu ett nytt powerplay där laget tryckte på.

– Vi får en bra start med mål i powerplay. Vet inte om vi trodde det var klart efter 1-0, för sen börjar vi spela puckarna åt alla håll. Och det är en sådan puck de får sin kvittering på, säger tränaren Challe Berglund efteråt.

Pettersson självkritisk

Men så vände spelet, en lång puck mot eget mål och en jakt mellan Timmy Pettersson och Rob Dowd. Pettersson kom först men missade att få kontroll på pucken och i stället grävde Dowd fram pucken och satte en passning snett bakåt till Joel Johansson som satte kvitteringen med ett slagskott.

Därefter kom hemmalaget av sig helt.

1-2 kom i en rörig situation i slutet av första perioden framför Chet Pickard där Jacob Berglund till sist kunde trycka in pucken.

– För dåligt, vi börjar ganska bra en går vi ner oss. Det är mitt mål det första, jag missar att flytta på killen och han tar pucken, säger en självkritisk Timmy Pettersson i pausintervjun efter första perioden.

Ribbträff av ”Linkan”

I en ganska händelsefattig andra period hade Michael Holmqvist en bra kvitteringschans men Christoffer Bengtsberg kunde rädda friläget. Skottet blev faktiskt bara ett av två som Djurgården lyckades få iväg under hela mellanakten.

I stället utökade bortalaget ledningen till 3-1 genom Mattias Åkesson. Målet kom nästan direkt efter att Douglas Murray kommit in på isen efter en utvisning.

Troja kontrollerade länge även den tredje perioden, men när Tim Eriksson tryckte in 2-3 med 15,27 på klockan blev det lite nerv i matchen igen.

Men närmare än ett skott i ribban från Fredrik Bremberg kom inte Djurgården.

– Den som vinner mest kamper vinner matchen och det gör vi inte idag. Första två perioderna är vi lite veka, sen spelar de kompakt framför mål och gör det bra. Men det är för dåligt, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

I stället är det Troja som nu hakar på ordentligt i kvalseriejakten. Med 27 poäng är man nu bara fyra bakom ledande Leksand.

Djurgården står kvar på sina 22, sex poäng från direktplatsen till kvalserien.

FAKTA

Djurgården–Troja 2–3 (1–2, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.20) Dustin Johner (Kim Lennhammer) spel fem mot fyra, 1–1 (4.57) Joel Johansson, 1–2 (18.17) Jacob Berglund (Robin Dahlström, Istvan Bartalis).

Andra perioden: 1–3 (17.11) Mattias Åkesson (Mattias Nilsson, Markus Nilsson).

Tredje perioden: 2–3 (15.27) Tim Eriksson (Pontus Åberg).

Skott: 16–23 (9–5, 2–9, 5–9).

Utv, Djurgården: 4x2, 1x10. Troja–Ljungby: 3x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5 034.