”Berglund slutar som sportchef”

Berättar i DN: ”Ska bara fokusera på tränardelen”

Foto: SCANPIX
Challe Berglund.
HOCKEY

Challe Berglund, 47, slutar som sportchef i Djurgården – men stannar som tränare.

– Jag fick frågan om jag kunde ta båda. Man är ju lojal, så jag sa ja. Det har funkat okej, men inte optimalt, säger han till Dagens Nyheter.

Djurgården ligger efter 19 omgångar på en blygsam niondeplats i allsvenskan och har bara tagit fem poäng på de sex senaste matcherna.

Challe Berglunds dubbla roller har ifrågasatts, bland annat av Sportbladets krönikör Mats Wennerholm som velat att Challe ska lämna över tränarsysslan i A-laget till J20-tränaren hans Särkijärvi.

Många trodde att Challe Berglund skulle stanna som sportchef, men inte som tränare.

Sportchefsrollen inom parentes

Men nu blir det tvärtom.

– Nu ska jag lägga undan sportchefsrollen och bara fokusera på tränardelen, säger han till DN.

På frågan vem som blir ny sportchef svarar Challe:

– Den hamnar inom parentes. Vi behöver fokusera på att klättra i tabellen. Då handlar det om att förbättra sportsliga grejer.

Challe har sett pressad ut den senaste tiden och erkänner att han har mått dåligt.

– När vi förlorar mår jag dåligt och när det går bra seglar man ju på moln. Jag har ett stort engagemang. För mig är Djurgården en hjärtesak.

”I stort sett bra”

Challe Berglund menar att han inte är orolig inför framtiden – däremot fundersam.

– Många gånger har vi något på gång. Jag menar, som de tre senaste matcherna, att vinna en och förlora två på straffar är ju inte så dåligt. Men det känns dåligt beroende på att vi ligger där vi gör. Spelmässigt har det i stort sett varit bra, men tabelläget påverkar med all rätt helhetsbilden, säger han till DN.