”Challe ska få det här laget att flyga”

DIF-basen: "Det finns ingen ledig sportcheftjänst"

Berglund fortsätter som sportchef
HOCKEY

Djurgården har inlett säsongen i allsvenskan knackigt – och de senaste dagarna har det blåst kraftigt kring tränaren och sportchefen Challe Berglund, 47.

Han blir kvar – men rollen förändras.

I en artikel på DN.se i går gick det att läsa att Challe Berglund slutar som sportchef i Djurgården för att fokusera på tränarrollen som han också besitter. Detta är enligt Djurgårdens ordförande Kareel Lehiste helt felaktigt. När Sportbladet når Lehiste är han märkbart trött på turerna kring Challe Berglund.

– Ni har tolkat det där helt fel. Det finns ingen ledig sportcheftjänst i Djurgården. Challe ska bara fokusera mycket mer på headcoaching och få det här laget att flyga. Det finns inga sensationer här. Ni har fått det där om bakfoten, säger Kareel Lehiste.

"De är bekymrade"

Djurgården har kallat till medlemsmöte i kväll.

Vad ska det pratas om på mötet?

– Våra intressenter och ägare är medlemmar. De är bekymrade över vad vi presterat. Det här är ett sätt att prata om saker och ting, säger Lehiste.

Ska Challe-frågan förklaras för supportrarna?

– Det kommer upp där också.

Vad tror du supportrarna tycker om Challes ökade fokus på headcoaching?

– Vi får se var det tar vägen i kväll. Ingen aning, det får vi väl höra då.

Djurgården ligger på en niondeplats i årets hockeyallsvenska, 15 poäng efter serieledande Leksand.

Challe backas även upp av de gamla storspelarna Jens Öhling, Patric Kjellberg och Ola Josefsson i "kortsiktiga och långsiktiga sportsliga frågor", enligt Djurgården.