”Var inte alls samma drag som på Hovet”

Dif knockade & chockade efter fem mål på tio minuter

HOCKEY

Karlskrona HK gick på dubbel knock mot Djurgården.

Först fick bortalagets storstjärna Gabriel Landeskog lämna isen blödande – därefter gjorde den allsvenska jumbon fem mål på tio minuter.

– Fruktansvärt skönt med en sådan islossning, säger 1–0-skytten Henrik Höglund.

Foto: PIC-AGENCY

Säsongsinledningen har varit katastrofal, men Karlskrona har inte gett upp. Seriejumbon gjorde fem mål i den andra halvan av mittenperioden mot Djurgården och vann till sist med 5–2.

– Deras målvakt hade inte sin bästa dag och då får man några billiga mål. Samtidigt gjorde vi oss förtjänta av målen, vi jobbade hårt, säger Henrik Höglund som inte var särskilt imponerad av motståndet.

Blodet rann på Landeskog

– De var rätt bleka överlag tycker jag. De hade inte alls samma fart som när vi mötte dem på Hovet, då hade de ett jävla drag i grejerna. Nu var de mer avvaktande.

Det var inte bara i målprotokollet som Djurgården åkte på stryk. I början av den andra perioden fick Gabriel Landeskog en snyting av hemmalagets målvakt Timo Leinonen, varpå Landeskog fick åka av isen med blodet rinnande över kinden.

Men särskilt dramatisk var det inte, menar Leinonen.

– Det var lite gruff framför mål och han slashar mig lite. Jag blir arg och sen träffar min klubba honom på något sätt. Det var inte meningen, det var bara otur att den träffade. Och det lugnt efteråt, säger målvakten.

”Har stor press på sig”

Henrik Höglund tror heller inte att Landeskog, som spelade vidare i matchen, kommer att ha några problem att återhämta sig.

– Han är en tuff kille, så det är nog lugnt. Han har varit med om värre.

Och även Djurgården kommer att repa sig, spår Höglund.

– Det är klart att de har stor press på sig, men jag är övertygad om att de kommer bli bättre ju längre säsongen går. De har ett så pass bra lag att de lär vara med i toppen.

FAKTA

Karlskrona–Djurgården 5–2 (0–0, 5–0, 0–2)

Andra perioden: 1–0 (10.17) Henrik Höglund (Mikael Kurki) spel fem mot tre, 2–0 (12.15) Jimmie Svensson (Kristoffer Söder, Tobias Törnkvist), 3–0 (16.03) Tom Linder (Nils Bergström), 4–0 (16.33) Nils Bergström (Emil Larsson, Mikael Aaro), 5–0 (19.15) Nils Bergström (Emil Larsson).

Tredje perioden: 5–1 (6.50) Henrik Eriksson (Kim Lennhammer, Tim Eriksson), 5–2 (12.34) Alexander Wennberg (Philip Holm, Fredrik Bremberg).

Skott: 24–36 (7–10, 16–12, 1–14).

Utv, Karlskrona: 10x2. Djurgården: 9x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

ARTIKELN HANDLAR OM