Djurgården på väg att missa kvalserien

Örebro och Karlskoga har greppet

Foto: PIC-AGENCY, BILDBYRÅN
HOCKEY

Andra förlusten mot Karlskoga på lika många dagar samtidigt som Örebro vann igen mot Oskarshamn.

Djurgården är på väg att missa kvalserien.

– Vi har satt oss i en tuff sits, säger tränaren Tony Zabel.

Karlskoga har kommit i gång efter den tunga starten på playoffserien med två raka förluster och plockade i dag andra segern på två dagar mot Djurgården.

Efter att Karlskoga tagit ledning med 2-0 efter halva matchen kom Djurgården igen och både reducerade och kvitterade genom Petr Kalus och Pontus Åberg.

Men mindre än två minuter efter Åbergs kvitteringspuck i den tredje perioden gav Ken-André Olimb Karlskoga åter ledningen och norrmannens 3-2-mål blev också matchens sista.

”Värda det här”

– Vi är värda det här. Vi krigade i 60 minuter säger, Ken-André Olimb till Viasat Hockey.

Örebro tog liksom Karlskoga andra trepoängaren på två dagar, då Oskarshamn bortasegrades med 4-1 efter tre assist av Conny Strömberg.

Med två omgångar kvar att spela toppar Örebro tabellen i playoffserien, två poäng före Karlskoga. På måndag möts lagen i Örebro.

– Nu är vi med, det gäller bara att ladda. Fortsätter vi som vi gör nu och spelar stabilt defensivt kommer det nog att gå bra, säger Olimb.

”Ska göra allt”

Djurgården är två poäng efter Karlskoga och fyra poäng efter Örebro, och får svårt att nå kvalserien efter helgens förluster.

– Det är två matcher kvar. Vi kommer att göra allt vi kan för att vinna så får vi summera när det är klart. Skulle vi missa kvalserien är det klart att det vore en jättebesvikelse. Nu har vi satt oss i en tuff sits, det är bara att göra det bästa av situationen och så vi ser var vi hamnar, säger Djurgårdens tränare Tony Zabel till klubbens hemsida.

Oskarshamn, som Djurgården gästar på måndag, tappade i och med dagens förlust chansen till kvalserieplats och avslutar säsongen med två betydelselösa matcher.

FAKTA

Oskarshamn–Örebro 1–4 (0–1, 1–3, 0–0)

Första perioden: 0–1 (18.29) Henrik Löwdahl (Conny Strömberg, Thomas Mitell) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (4.24) Kalle Olsson (Marcus Weinstock), 1–2 (10.02) Mattias Granlund (Niklas Enberg, Kirill Starkov), 1–3 (14.11) Marcus Weinstock (Conny Strömberg, Thomas Mitell) spel fem mot fyra, 1–4 (15.57) Henrik Löwdahl (Johan Wiklander, Conny Strömberg).

Skott: 14–21. (3–7, 6–8, 5–6).

Utv, Oskarshamn: 6x2, 1x10. Örebro: 5x2 min.

Domare: Marcus Linde, Kungälv och David Bergman, Stockholm.

Publik: 2 119.

Bik Karlskoga–Djurgården 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (11.00) Pathrik Vesterholm (Daniel Wessner, Ponthus Westerholm) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (9.26) Carl Berglund (Ken–Andre Olimb) boxplay (4–5), 2–1 (10.10) Petr Kalus (Jimmie Ölvestad, Elias Granath) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (6.44) Pontus Åberg (Philip Holm), 3–2 (8.17) Ken–Andre Olimb (Martin Thelander, Daniel Zaar).

Skott: 27–29. (10–4, 8–15, 9–10).

Utv, Bik Karlskoga: 5x2, Djurgården: 5x2, 1 matchstraff.

Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn och Mikael Andersson, Åkers Styckebruk.

Publik: 2 678.