Gustafsson frias från Facebook-påhoppet

Supportern rasar: "Finns en del hål i hans svar"

1 av 4
HOCKEY

Djurgårdens Erik Gustafsson, 21, frias från Facebook-påhoppet.

Anmälan från supportern ledde aldrig till någon förundersökning.

– Jag hoppas kunna dra ett streck över det här, säger spelaren.

En förbannad supporter attackerade Djurgårdsbacken Erik Gustafsson, 21, efter den misslyckade säsongen. Som svar på angreppet fick han motta kraftiga hot, varpå han bestämde sig för att lämna in en polisanmälan.

När Sportbladet kontaktar polismyndigheten som har hand om ärendet bekräftar de att ingen förundersökning har inletts och att anmälan således lagts ner.

– Vad ska jag säga. Jag har ju inte gjort något, så det känns skönt att det inte blir något mer, säger Gustafsson.

Backen hävdar att hans mobiltelefon blivit "kapad" och att det i själva verket var en annan person som skrev de hotfulla meddelandena. En version som supportern inte tror på.

– Självklart känns det ledsamt att han inte tror på mig, men jag står fast vid det jag sa. Och det viktigaste är att jag själv vet att jag är oskyldig, säger Gustafsson.

"Riktigt uselt"

Supportern känner stor besvikelse över att anmälan läggs ner.

– Enligt min uppfattning så finns det fortfarande en del hål i hans svar. Men överlag så fungerar det svenska samhället riktigt uselt med tanke på att man kan få ta sådan här skit och att det bara rinner ut i sanden. Jag hoppas att de (polisen) har samvete att kommentera varför, säger han.

Men personen som fattat beslutet är på semester och återvänder först på tisdag. Polismyndigheten vill inte lämna ut något mobiltelefonnummer till Sportbladet.

Vill gå vidare

Gustafsson vill nu glömma och gå vidare.

– Jag hoppas kunna dra ett streck över det här. Det som har hänt är absolut tråkigt, men det gäller att gå vidare.

Har du kontaktat Challe Berglund (sportchefen)?

– Vi pratade lite i går angående spelarmötet som vi ska ha, och då snackade vi igenom det här lite snabbt.

Vad sades?

– Nej, inget speciellt. Han kan inte ta ställning till något han inte sett. Och jag berättade samma sak för honom som jag gjorde för er i går.

Kommer du att vara extra varsam i sociala medier framöver?

– Jag kommer att göra som jag alltid har gjort: Vara snäll mot supportrarna, och strunta i att svara de som skriver elaka saker.