Djurgården värvar inför stora rysaren

Foto: BILDBYRÅN
Marcus Högström.
HOCKEY

Den allsvenska slutspurten blir en rysare.

Då värvar Djurgården.

Klubben förstärker med Almtunas skyttekung Marcus Högström.

– Vi är naturligtvis glada, säger sportchefen Challe Berglund.

Djurgården tog sin sjätte raka seger efter 3–1 mot Södertälje på måndagskvällen.

Och mitt under matchen landade klubben också ett nyförvärv.

Inför den dramatiska slutspurten av allsvenskan – där Djurgården nu är en poäng bakom Karlskoga på direktplatsen till kvalserien – ansluter Marcus Högström till laget.

– Vi tar in Marcus för att stärka upp backsidan när Philip Holm förmodligen blir borta resten av säsongen. Samtidigt har vi andra skavanker och är även naturligtvis glada över att binda upp Marcus över två år, säger Djurgårdens sportchef, Challe Berglund, till klubbens hemsida.

"Var här med morfar och morbror"

Högström, 24, kommer närmast från seriekonkurrenten Almtuna där han gjort starkt med poäng, fem mål och 22 assist på 47 matcher, och är åtta i allsvenskans totala poängliga bland backar.

Han har tidigare spelat SHL-hockey (dåvarande elitserien) för både Skellefteå och Timrå.

– Egentligen var det inget snack när Djurgården hörde av sig. Jag var här i slutspelet 2001 och året innan såg jag Djurgården vinna guld i avgörande finalen med morfar och morbror. När jag tittar tillbaka på det känns det otroligt kul, säger Högström själv till Djurgårdens hemsida.

– Jag gjorde faktiskt min första elitseriematch på Järnkaminernas dag med Timrå. Jag vet vad publiken går för. Det var enormt och går inte ens att beskriva, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM