SSK värvar back från Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
David Lidström.
HOCKEY

David Lidström, 26, gick upp i SHL med Djurgården.

Men backen blir kvar i allsvenskan.

I dag presenterades han som Södertäljes nyförvärv.

– Det ska bli riktigt kul att få göra om den resa jag gjorde i fjol i ett lag som verkligen satsar för SHL-spel, säger Lidström till SSK:s hemsida.

David Lidström kom till Djurgården från Bik Karlskoga för två säsonger sedan, men får inte följa med Djurgården upp i SHL. I stället har han skrivit på ett kontrakt på 1+1 år med SSK.

– Jag har sett hur mycket SSK:s supporters har backat upp klubben i den satsning man gör och jag tycker det är riktigt, riktigt stort av dem! Det visar att klubben betyder väldigt mycket för många och det verkligen påverkat mitt beslut att gå till SSK, säger han.

– Under tiden i Djurgården har jag breddat mitt spel en del och jag fick en liten annan roll än den jag hade i Karlskoga. Mina styrkor är annars att ligga rätt i banan, att hålla i pucken och sprida ett lugn och jag följer gärna med upp i anfallen när tillfälle ges.

SSK:s sportchef Per Nygårds till klubbens hemsida:

– David är en allround back med fin mobilitet. Han är duktig på att leverera ett bra förstapass och jag tycker han haft en fin utveckling av sin defensiv senaste säsongen. Under kvalserien gjorde han det bra och visade han att han klarar av att spela under press. David är en utmärkt back som kommer passa perfekt in i vårt lag.