Publikkaos på Hovet när Djurgården vann

HOCKEY

Hemmagenrep och storpublik på Hovet.

Då brakade fans ihop på Djurgårdssektionen.

Polis tvingades ingripa i ett läktartumult när Djurgården slog Berlin med 3-2.

– Man känner sig orolig, säger målskytten Joakim Eriksson.

Foto: LASSE ALLARD

Det var i mitten av den tredje perioden, i samband med Berlins 2-2-kvittering, som det blötsligt blev stökigt på Djurgårdens klack-sektion.

Två Djurgårdsfans började bråka på läktaren innan ett 20-tal supportrar involverades i en klunga, samtidigt som endast ett fåtal ordningsvakter fanns i närheten och försökte stoppa tumultet.

Till slut tvingades kravallklädd polis ingripa och avvisa flera supportrar från arenan.

– Med tanke på vad som hände nere i Helsingborg för mindre än sex månader sedan, det tragiska dödsfallet, blir man ju orolig för vad som händer. Man får en otrygg känsla och jag hoppas att inte det här något som smittar av sig, säger Djurgårdsveteranen Joakim Eriksson.

– Jag vill att barnfamiljer och kommande ishockeyspelare ska komma och titta på oss. Då måste man kunna känna sig trygg och säker på en hockeyarena, och det gör man inte om folk slåss, fortsätter han.

Avstyrdes

Det är oklart vad som startade tumultet, men Djurgårdens publik- och säkerhetsansvarig, Jesper Björck, menar att egna fansen hjälpte till att stoppa bråket.

– Det positiva var att det lilla tumultet som uppstod faktiskt avstyrdes av många övriga supportar, säger Björck, och dementerar uppgifterna att det var en Berlinsupporter som tog sig in på Djurgårdens läktarsektion.

– Nej, det var det inte.

Stökigt var det även på isen.

Europamötet med Berlin i Djurgårdens hemmagenrep inför SHL-premiären bjöd på tuffa dueller och heta känslor.

Stökigt på isen

Bland andra rök Mikael Ahlén ihop med Berlins Darin Olver i ett slagsmål á la NHL där båda spelarna kastade handskarna och fick matchstraff.

Trots chockstart, Berlin sköt ledningsmålet redan minuten in i matchen, vände Djurgården efter två raka powerplay-mål (Joakim Eriksson och Alexander Deilert) och sedan sköt Markus Ljungh in avgörande 3-2-målet i den tredje perioden, vilket blev slutresultatet.

Trots oroligheterna på läktaren var det i övrigt en publikfest på Hovet. 4 927 åskådare, däribland 200 Berlnfans, bjöd på fin inramning.

– Det var en härlig match med mycket känslor. Det är roligt att få en sådan typ av match innan SHL-premiären, säger Joakim Eriksson.