Heinerö förlänger med Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Heinerö.
HOCKEY

Nicklas Heinerö, 22, förlänger med Djurgården.

Forwarden har skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2016-17.

– Nu ska det bli kul att se vad jag kan uträtta, säger han till klubbens hemsida.

Djurgården värvade Nicklas Heinerö från Huddinge inför fjolårssäsongen i allsvenskan. 22-åringen stod för nio poäng i grundserien och följde upp med ett mål i den framgångsrika kvalserien.

Nu är det klart att forwarden får fortsatt förtroende i Dif-tröjan i SHL. Djurgården bekräftar på sin webbplats att Heinerö skrivit på ett nytt kontrakt till och med säsongen 2016-17.

– Nicklas är lite av en late bloomer. Vi har följt honom under lång tid i juniorhockeyn. Han har alltid besuttit en skicklighet och smartness. Den har utvecklats med åren, säger klubbens vice vd K-G Stoppel till webbplatsen.

”Jag är jätteglad”

Heinerö har gjort ett mål i Champions League-spelet under hösten. Han spelade knappt 14 minuter i SHL-premiären mot Växjö och hoppas nu fortsätta utvecklingen i Sveriges högsta serie.

– Jag är jätteglad över att få stanna eftersom jag trivs jättebra. Det är här jag vill vara. Det tog lite tid för mig att komma in i spelet men sen har det gått bättre och bättre. SHL är ytterligare en nivå upp men jag känner mig bra tränad, säger han.