Nilson återvänder till Djurgården

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Marcus Nilson lämnade Djurgården efter ett kontraktsbråk.

Nu återvänder han till klubben.

– Jag förstår att folk har varit förbannade, säger 36-åringen.

Marcus Nilson lämnade Djurgården 2012 efter ett infekterat kontraktsbråk. När klubben trillade ur SHL valde de att bryta kontraktet med Nilsson trots att två år återstod.

Nilson ansåg att han blivit sparkad på felaktiga grunder och krävde, via fackförbundet Unionen, skadestånd från Djurgården.

Klubben gick förlorande ur tvisten och tvingades betala miljonbelopp. Sedan dess är Nilson inte djurgårdsfansens favorit.

Nu återvänder han till Djurgården från HV71.

– Tillsammans med Marcus har vi hittat en för Djurgården mycket bra och rättvis ekonomisk lösning där han ställt upp för Djurgården. Tvisten drevs av facket som ville skapa ett prejudikat gällande spelarkontrakten. Vi måste också vara ödmjuka. Facket vann tvisten och kontraktsmallen ser nu även annorlunda ut, säger vd Jenny Silverstrand.

”Facket låg på”

Nilson själv förstår att han inte är speciellt populär bland fansen.

– Jag förstår att folk har varit förbannade. Men min avsikt har aldrig varit att skada Djurgården. Facket låg på för att driva frågan om kontrakten. Jag var förstås delaktig i tvisten men det var för att klargöra vad som gällde arbetsrättsligt. Det har aldrig handlat om pengar. Det klargjorde jag för Djurgården redan första dagen att jag inte var ute efter pengarna, säger han i ett pressmeddelande.

Nilsons kontrakt med Djurgården sträcker sig över resten av säsongen och klubben poängterar på sin hemsida att värvningen inte finansieras av supporterinsamlingen.

Efter att värvningen blev officiell rasade många supportrar mot värvningen.

ARTIKELN HANDLAR OM